HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u 14 dopravních nehod

V pondělí 29. 4. 2019 zaznamenaly jednotky požární ochrany v Královéhradeckém kraji celkem 26 událostí, z toho bylo 14 dopravních nehod. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 07:27
V hradecké části Kukleny v Pardubické ulici havaroval osobní automobil tak, že boční částí narazil do stromu. Na místo zásahu spěchali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Jedné osobě poskytla jednotka první předlékařskou péči, následně si ji převzala posádka zdravotnické záchranné služby.  

Libřice – dopravní nehoda – 12:52
Profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolná jednotka z Černilova vyjížděli k dopravní nehodě osobního automobilu a dodávky, která se stala u odbočky na Lejšovku. Nehoda se obešla bez zranění. Uniklé provozní kapaliny zasypali hasiči sorbentem.

Skalice – dopravní nehoda – 13:44
V části Číbuz odstraňovali profesionální hasiči z Jaroměře následky dopravní nehody osobního automobilu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, došlo pouze k úniku provozních kapalin. Jednotka povrch komunikace očistila.

Chlumec nad Cidlinou – dopravní nehoda – 17:03
V části Kladruby narazil osobní automobil do lampy veřejného osvětlení. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči místo události zajistili a kontrolovaně lampu spustili na zem, neboť byla vlivem nárazu zlomena. 

Libřice – dopravní nehoda – 18:29
K další nehodě v obci Libřice vyjížděli profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Černilova. Osobní vozidlo havarovalo mimo komunikaci a narazilo do plotu. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči místo nehody zabezpečili a zasypali drobný únik provozních kapalin.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Cholenice – dopravní nehoda – 07:47
Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka z Kopidlna spěchali k nahlášené dopravní nehodě kamionu. Vozidlo se převrátilo a zablokovalo tak komunikaci mezi obcemi Cholenice a Vršce. Přitom se vysypal na silnici náklad, který vozidlo převáželo. Při nehodě byla jedna osoba zraněna, postarali se o ni záchranáři. Jednotky místo události zajistily a následně pak zůstala na místě dobrovolná jednotka z Kopidlna, která se po došetření nehody, vyproštění převráceného kamionu a odstranění vysypaného nákladu postarala o úklid vozovky.

Lukavec u Hořic – dopravní nehoda – 15:04
V katastru části Černín zasahovali profesionální hasiči z Hořic, vyjížděli k nahlášené dopravní nehodě osobního automobilu. Vůz skončil mimo komunikaci převrácený na bok. Osoby se nacházely po příjezdu jednotky mimo havarovaný automobil. Hasiči místo zajistili, odpojili u auta akumulátor a do příjezdu policie řídili v místě nehody dopravu. Posádka vozu skončila v péči záchranářů.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Hronov – dopravní nehoda – 00:14
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/v-hronove-havaroval-automobil-do-zdi-domu.aspx

Česká Skalice – dopravní nehoda – 13:15
U České Skalice havaroval osobní automobil, který vyjel mimo komunikaci a skončil v poli. Jedna osoba skončila v péči zdravotnické záchranné služby. Jednotka místo zajistila.

Červený Kostelec – dopravní nehoda – 15:26
K dopravní nehodě osobního vozidla v části Olešnice vyjížděli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Červeného Kostelce. Auto zůstalo mimo komunikaci převrácené na střechu. Hasiči místo události zajistili, jedna osoba byla převzata do péče záchranářů.

Žernov – dopravní nehoda – 15:54
Jaroměřští a náchodští profesionální hasiči odstraňovali následky dopravní nehody v katastru obce Žernov. Hasiči se postarali o úklid komunikace.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Dobruška – dopravní nehoda – 12:06
V části Běstviny havaroval osobní automobil, který narazil do zdi rodinného domu. Jedna zraněná osoba byla předána do péče záchranářů, kteří ji transportovali do zdravotnického zařízení. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Nového Města nad Metují. Hasiči místo události zajistili, k vážnému poškození domu nedošlo, statika narušena nebyla. Místo zásahu si převzali následně policisté.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV


Dvůr Králové nad Labem – dopravní nehoda – 10:41
Dopravní nehoda dvou osobních vozidel se stala u Lipnice, na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem. Dva lidé skončili v péči záchranářů. Jednotka provedla na místě opatření proti vzniku požáru, komunikace mezi Lipnicí a Horním Dehtovem byla v místě nehody na nezbytně nutnou dobu při provádění záchranných prací uzavřena. Jednotka se následně postarala o odstranění následků dopravní nehody.

Trutnov – dopravní nehoda – 16:35
Na komunikaci v katastru části Starý Rokytník havaroval osobní automobil, který skončil převrácený na střechu  vedle silnice. Na místo události spěchali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Úpice. Nehoda byla původně na krajské operační a informační středisko ohlášena se zaklíněním jedné osoby, ta však byla vyproštěna z havarovaného vozu před příjezdem hasičů. Jednotky místo zabezpečily a následně vyprostily automobil zpět na silnici na kola. Na nezbytně nutnou dobu musela být komunikace uzavřena.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Běstviny (1)

DN Běstviny (1) 

Detailní náhled

DN Běstviny (2)

DN Běstviny (2) 

Detailní náhled

DN Běstviny (3)

DN Běstviny (3) 

Detailní náhled

DN Červený Kostelec, Olešnice

DN Červený Kostelec, Olešnice 

Detailní náhled

DN Číbuz

DN Číbuz 

Detailní náhled

DN HK, Kukleny (1)

DN HK, Kukleny (1) 

Detailní náhled

DN HK, Kukleny (2)

DN HK, Kukleny (2) 

Detailní náhled

DN Chlumec n. C., Kladruby

DN Chlumec n. C., Kladruby 

Detailní náhled

DN Libřice, Lejšovka (1)

DN Libřice, Lejšovka (1) 

Detailní náhled

DN Libřice, Lejšovka (2)

DN Libřice, Lejšovka (2) 

Detailní náhled

DN Libřice

DN Libřice 

Detailní náhled

DN Lukavec u Hořic

DN Lukavec u Hořic 

Detailní náhled

DN Starý Rokytník (1)

DN Starý Rokytník (1) 

Detailní náhled

DN Starý Rokytník (2)

DN Starý Rokytník (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem