HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zajistili neznámou látku na Městském úřadu v Dobrušce

Dobruška – technická pomoc – 13. 10. 08:36

Krátce po 08:30 hod. přijalo krajské operační a informační středisko HZS Královéhradeckého kraje hlášení o nálezu neznámé látky v budově městského úřadu na nám. F. L. Věka v Dobrušce. Látka se měla nacházet v obálce. Na místo byly vyslány dvě profesionální jednotky hasičů ze stanic Dobruška a Rychnov nad Kněžnou. Hasiči vymezili prostor kolem úřadu páskou a připravili ve vytyčené zóně dekontaminační stanoviště. Dva příslušníci se následně oblékli do speciálních ochranných oděvů, obálku s látkou vyzvedli, zajistili a uložili do ochranných obalů. Takto byla připravena na transport do laboratoře Státního ústavu jaderné, chemické a biologické ochrany v Kamenné u Příbrami, kde bude podrobena analýze.

Z úřadu bylo evakuováno celkem patnáct osob. Tři osoby, které měly přijít do kontaktu s neznámou látkou, hasiči dekontaminovali. Stejně tak byly dekontaminovány prostory úřadu. Zároveň provedly jednotky v místě nálezu měření radioaktivity, přístroje však přítomnost žádných radioaktivních látek neukázaly.

O situaci byli vyrozuměni zástupci samosprávy, krajské hygienické stanice i Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. Na místě spolupracovali hasiči s Policií ČR, se kterou bude dále koordinován další postup na základě výsledků chemické expertízy.

TP Dobruška (4).jpeg

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

TP Dobruška (1)

TP Dobruška (1) 

Detailní náhled

TP Dobruška (2)

TP Dobruška (2) 

Detailní náhled

TP Dobruška (3)

TP Dobruška (3) 

Detailní náhled

TP Dobruška (4)

TP Dobruška (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem