HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zachránili ze zakouřeného bytu tři osoby

Ve středu 23. března deset minut před desátou hodinou dopoledne přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámení o požáru bytu v domě v Neratovicích. 

Jelikož první volající uvedl, že dým vychází z bytu v druhém patře šestipatrové budovy, vyslal operační důstojník na místo profesionální hasiče z Neratovic a Mělníka spolu s podnikovými hasiči Spolana Neratovice a dobrovolnými hasiči obcí Kostelec nad Labem a Neratovice.

Aby se jednotky dostaly do zasaženého bytu, musely za asistence Policie ČR vyrazit dveře. Uvnitř hasiči nalezli tři osoby v bezvědomí, které vynesli ven před dům a předali do péče zdravotnické záchranné službě. Ta k rychlejšímu transportu do nemocnice povolala vrtulník, který přepravil jednu nezletilou osobu do Fakultní nemocnice Motol. Další dvě osoby (jedna zletilá a jedna nezletilá) byly do pražských nemocnic transportovány pozemní cestou sanitkami.

Za necelou půlhodinu od nahlášení události byl požár zcela zlikvidován. Hasiči zasažený byt odvětrali a následně se vrátili na své základny.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 400 000 korun. Proč v bytě začalo hořet, zjišťuje hasičský vyšetřovatel.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem