HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zachránili sedm lidí z domu, kde hořelo

Šest jednotek hasičů zasahovalo v sobotu 21. června 2014 odpoledne u požáru bytu v jednom z obytných domů v Alšově ulici v Broumově – Olivětíně na Náchodsku.  

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 14:25 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova se třemi zásahovými vozidly, dále dobrovolní hasiči z Broumova, podniku Veba 01 Broumov, Meziměstí, Police nad Metují a byl povolán také velitelský automobil ze stanice Náchod.
Jako první na místo dorazili místní profesionální hasiči, kteří průzkumem zjistili, že hoří v obývacím pokoji bytu ve druhém patře obytného domu. V domě v tu dobu ještě byli lidé. Hasiči pomocí automobilového žebříku a po schodech domu zachránili celkem sedm lidí, z toho dvě děti, z ostatních bytů. Všichni zachránění byli po vyvedení ven předáni do péče přivolané záchranné služby. Hasiči dostali požár ve dvoupokojovém bytě pod kontrolu v 15:22 hodin. Dohašování ohnisek pokračovalo do půl páté odpoledne, kdy byl požár uhašen. Plameny zničily celý pokoj a další prostory bytu i domu byly poškozeny. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 365 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí jeden milion korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.
 
Foto: stanice Broumov
Odkazy do noveho okna

14-06-21 Broumov (1)

14-06-21 Broumov (1) 

Detailní náhled

14-06-21 Broumov (2)

14-06-21 Broumov (2) 

Detailní náhled

14-06-21 Broumov

14-06-21 Broumov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem