HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči z Moravskoslezského kraje úspěšní na memoriálu ve vyprošťování

Mezi 18 kvalitními týmy skončili druzí a třetí. 

Krásné druhé a třetí místo si přivezli profesionální hasiči z Moravskoslezského kraje z Prahy domů z prestižního Memoriálu Františka Kohouta ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Jeho již 17. ročník se konal ve středu 5.10.2011 na hasičské stanici HZS hlavního města Praha v Praze 10 za účasti 18 týmů z ČR a Slovenska.
memorialvyprostovaniPraha (2).jpg
 
Na stříbrném stupínku (za pražským týmem) skončilo družstvo Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Bruntálu, bronz získal tým Weber Rescue, v němž nastoupili hasiči ze stanice HZS MSK v Třinci. David Frnka z HZS MSK Bruntál získal cenu za nejlepšího paramedika soutěže.
 
Každé soutěžní družstvo si vylosovalo jeden z předem připravených scénářů dopravní nehody jednoho i více vozidel a poté odešlo do izolace, zatímco byla připravena jimi vylosovaná modelová situace, aniž by se na ni mohli předem připravit. V časovém limitu 15 minut musel tým hasičů vyprostit z havarovaného vozidla figuranta a předat ho zdravotníkům. Jejich výkon byl hodnocen i z hlediska správnosti postupu a poskytnutí první pomoci.
 
Františka Kohouta znala řada hasičů jako kolegu z výjezdu a také jako instruktora v učilišti, které v 70. letech v Praze vychovávalo tehdejší profesionální požárníky pro útvar, prevenci i podniky. JUDr. František Kohout se po vysokoškolských studiích věnoval jiné práci. V únoru 1990 nastoupil do funkce náčelníka tehdejší Městské správy Sboru PO a zároveň i velitele Útvaru Sboru PO hlavního města Prahy. Bohužel, přišlo září 1994 a jeho život ukončila tragická dopravní nehoda na služební cestě. Proto si každoročně – nejen pražští hasiči – připomínají jeho památku na memoriálu ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel.
 
Pořadí
Soutěžní tým
Body celkem
1
HZS Praha, směna A
376
2
HZS MSK Bruntál
374
3
Weber Rescue (Třinec )
340

 Podrobné výsledky a další fotografie: http://www.hzspraha.cz/galerie/s_mem11/index.htm

vytisknout  e-mailem