HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči z Hořovic odletěli na světový šampionát ve vyprošťování

Ve středu 14. října v ranních hodinách odletěl z Letiště Václava Havla Praha směr Lisabon reprezentační tým, který bude hájit barvy České republiky na mistrovství světa ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Výprava je složena z příslušníků Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje - soutěžní družstvo tvoří sehraná parta ze stanice HZS Hořovice. 

Manažerem týmu je ředitel ÚO Kladno plk. Ing. Tomáš Hradil a kapitánem velitel stanice HZS Hořovice npor. Zdeněk Laube, DiS. Podle regulí soutěže jsou v družstvu dále paramedik pprap. Jindřich Pacák, DiS., a hasiči-záchranáři nstržm. Jan Drnec, nstržm. Petr Nájemník, nstržm. Pavel Zálešák a nstržm. Miroslav Hrubec.

 

Zleva: Jindřich Pacák, Miroslav Hrubec, Zdeněk Laube, Pavel Zálešák, Jan Drnec a Petr NájemníkZleva: Jindřich Pacák, Miroslav Hrubec, Zdeněk Laube, Pavel Zálešák, Jan Drnec a Petr Nájemník

 

 

Vše o mistrovství najdete na stránkách WRO:

Program mistrovství rozdělila Světová záchranářská organizace WRO (World Rescue Organisation) do čtyř soutěžních dnů od čtvrtka do neděle. V centru portugalského hlavního města čeká na reprezentace jednotlivých států několik disciplín, které se liší především časovým limitem na pokus a možnostmi použití technických prostředků pro zásah. Pravidla WRO jsou trochu odlišná, což může být nevýhodou pro naše borce.

Přestože je letošní ročník v pořadí už sedmnáctý, reprezentace ČR se do bojů zapojí teprve počtvrté. V roce 2002 se šampionát za účasti dvou českých družstev konal v Praze, o dva roky později byly tyto týmy ještě v Anglii. Tam se po mnohaleté pauze vydala v loňském roce i hořovická ekipa a v konkurenci třiceti reprezentací obsadila 22. místo. „Loni nám nevyšla úvodní disciplína, ve které jsme ztratili spoustu pak už nenahraditelných bodů,“ řekl před odletem Tomáš Hradil. „Letos bychom rádi zaútočili na příčky podstatně vyšší, abychom se odvděčili dobrým výsledkem i našim sponzorům,“ dodal manažer týmu.

 

Anglie 2014 - zcela vpravo manažér Tomáš HradilAnglie 2014 - zcela vpravo manažér Tomáš Hradil

 

Účast na letošním šampionátu podpořily nejen HZS Středočeského kraje a krajský úřad Středočeského kraje, ale i další sponzoři: Město Hořovice, Městys Komárov, DCK Holoubkov Bohemia a.s., Mubea spol. s.r.o. Žebrák, Zdeněk a Lukáš Krubnerovi, MUDr. Jan Skopeček - interní lékařství, kardiologie a endokrinologie, Plzeňský Prazdroj, Zdeněk Cháb - Bozet Žebrák, Holík International s.r.o., ALBIXON a.s. a NBE Corp. s.r.o.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje
 

vytisknout  e-mailem