HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyprošťovali ve Stonavě dva lidi z rozlomeného auta

Kousky auta byly poházeny na desítkách metrů... 

Profesionální hasiči z Havířova zasahovali v noci na úterý 4.10.2011 ve Stonavě (okres Karviná) u vážné nehody osobního automobilu Ford Mondeo. Ten se rozlomil po několika nárazech do pevných překážek, včetně sloupů. Hasiči z vozidla vyprošťovali dva zaklíněné a zraněné muže.
DNvyprosteni2muzuStonava (1).JPG
 
 
Nehoda se stala ve Stonavě nedaleko zdejší základní školy, kde v zábradlí skončila jedna část auta. Operační středisko hasičů bylo o ní informováno krátce před druhou hodinou úterního dne. Na místo byla vyslána dvě vozidla jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Havířově.
 
Při příjezdu k nehodě se hasiči pustili do vyprošťování obou zraněných mužů v Mondeu. Spolujezdce se jim podařilo vyprostit opatrným natáčením bez pomoci speciálního vybavení, pro záchranu řidiče museli použít hydraulické nástroje. Oba muže předali rychlé záchranné službě.
 
Havarované vozidlo se po nárazech rozlomilo na dvě části a další malé díly byly rozesety v okolí několika desítek metrů. Hasiči jej zabezpečili před případným požárem a zasypali menší únik provozních kapalin sorbentem.
 
DNvyprosteni2muzuStonava (4 KI).JPG
Po zdokumentování nehody Policií ČR se jedno vozidlo s hasiči ze stanice HZS MSK v Havířově vrátilo (již v úterý ráno) zpět na místo nehody a silnici uklidili.

 

vytisknout  e-mailem