HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyprošťovali řidiče

V pátek 16. července 2021 ve 13:56 hod. byla na operační středisko HZS MSK nahlášena dopravní nehoda osobního a nákladního automobilu, která se stala v katastru obce Staré Hamry v okresu Frýdek-Místek. U nehody došlo ke zranění dvou osob, jednu osobu hasiči museli vyprostit. Na místě zasahoval i vrtulník letecké zdravotnické služby.

Na místo události byla okamžitě povolána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Frýdek-Místek spolu s místní jednotkou dobrovolných hasičů Staré Hamry.  

Hasiči po příjezdu k události provedli zajištění osobního vozidla proti pohybu a zároveň proti požáru. Dále zahájili vyprošťování první zraněné osoby, která zůstala ve vozidle zaklíněna. Hasiči osobu během pár minut vyprostili pomocí vyprošťovacího hydraulického nářadí a následně ji předali do péče přítomné posádky zdravotnické záchranné služby, která se již starala o druhou zraněnou osobu, která sama opustila vozidlo ihned po nehodě.

Jelikož pro první zraněnou osobu přiletěl vrtulník letecké záchranné zdravotnické služby, zajistili hasiči místo pro jeho přistání. Po dobu zásahu vrtulníku byla komunikace kompletně uzavřena. Jakmile vrtulník letecké záchranné služby odletěl se zraněnou osobou do nemocničního zařízeni, byla komunikace zprůjezdněna pouze jedním jízdním pruhem.

Po dokončení záchranných prací zůstala na místě události dobrovolná jednotka, která po vyšetření příčiny vzniku dopravní nehody, provedla úklid komunikace a její následné plné zprovoznění.

Odkazy do noveho okna

Vyprosteni_Stare_hamry (3)

Vyprosteni_Stare_hamry (3) 

Detailní náhled

Vyprosteni_Stare_hamry (2)

Vyprosteni_Stare_hamry (2) 

Detailní náhled

Vyprosteni_Stare_hamry (1)

Vyprosteni_Stare_hamry (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem