HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyprošťovali řidiče po nehodách v Třinci a Staré Vsi nad Ondřejnicí

Ke dvěma vážným nehodám na dvou místech Moravskoslezského kraje vyjížděli zdejší profesionální, dobrovolní i podnikoví hasiči v pondělí 7.5.2012 brzy ráno, a to do Třince (okres Frýdek-Místek) a o hodinu a půl později do Staré Vsi nad Ondřejnicí (okres Ostrava-město). Museli u nich vyprošťovat zraněné a zaklíněné řidiče.
 
V Třinci-Starém Městě skončil polský kamion DAF, naložený více než dvěma desítkami tunových svitků drátu, ve Frýdecké ulici ve stromu. Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v pondělí o půl čtvrté ráno. Na místo vyjely tři jednotky hasičů – dvě z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (ze stanic Třinec a Frýdek-Místek) a jedna jednotka dobrovolných hasičů, a to Třinec-Guty.
 
Hasiči vedle vyproštění zraněného řidiče, kterého předali rychlé záchranné službě, odčerpali ze dvou palivových nádrží DAFu 600 litrů nafty. Majitel odmítl vyproštění kamionu hasiči, postarala se o něj soukromá firma.
 
Druhá vážná nehoda se stala v pondělí ráno na silnici mezi Starou Vsí nad Ondřejnicí a Mošnovem. Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno krátce po šesté hodině ranní. Také zde na místo vyjely tři jednotky hasičů – dvě z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (z ostravských stanic Hrabůvka a Zábřeh) a s nimi podnikoví hasiči z letiště Leoše Janáčka.
 
Hasiči vyprostili řidiče osobního automobilu Škoda Octavia, která se střetla s nákladním automobilem. Hasiči asistovali při jeho ošetřování. Octavii zabezpečili před požárem. Po zdokumentování nehody Policií ČR hasiči silnici uklidili.

vytisknout  e-mailem