HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyprostili zraněného řidiče, zasahovali u dalších dvou tragických nehod v kraji

Vážnou dopravní nehodu řeší zábřežští hasiči mezi Lošticemi a Mohelnicí na Šumpersku. 

6.jpgDopravní nehoda mezi Mohelnicí a Lošticemi na Šumpersku

Po střetu nákladního a osobního vozidla zůstala v menším voze zaklíněna jedna zraněná osoba, kterou hasiči vyprostili na páteřní desce z automobilu ven. Využili hydraulický rozpínák, jímž odblokovali zdemolované dveře. Řidiče poté předali do péče posádce letecké záchranné služby a asistovali při jeho transportu do vrtulníku. Zraněn byl také řidič kamionu, o kterého se rovněž postarali záchranáři. Zajistili jsme místo nehody proti vzniku požáru a sorbentem jsme odstranili uniklé provozní kapaliny. Budeme asistovat při odtahu vozidel. Doprava na místě je řízena kyvadlově. Zasahuje profesionální jednotka ze Zábřehu a jednotka SDH Mohelnice.

Bohužel jsme zasahovali v kraji také u dvou dopravních nehod s tragickým koncem. Ve středu brzy ráno vyjížděli prostějovští hasiči k dopravní nehodě dodávky nedaleko obce Seloutky na Prostějovsku, kde vozidlo narazilo do stromu a řidič na místě svým zraněním podlehnul.

6.jpgDopravní nehoda u Seloutek na Prostějovsku

V úterý odpoledne jeseničtí hasiči řešili tragickou dopravní nehodu v České Vsi, kde se střetl kamion s osobním vozidlem a i přes veškerou snahu záchranářů řidič osobního automobilu střet nepřežil.

7.jpgDopravní nehoda v České Vsi na Jesenicku

U obou událostí jsme protipožárně zabezpečili místo nehody, poskytli jsme součinnost PČR, následně jsme asistovali odtahové službě a postarali jsme se také o úklid vozovky. V České Vsi byl na místo povolán člen posttraumatického intervenčního týmu k poskytnutí psychologické pomoci účastníkům nehody.

por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí 
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
T: 950 770 039
M: lucie.balazova@hzsol.cz
M: mluvci@hzsol.cz

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem