HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyjížděli zejména k dopravním nehodám

V havarovaném voze cestovaly tři osoby. Nehoda se stala u Suchého VrchuV havarovaném voze cestovaly tři osoby. Nehoda se stala u Suchého VrchuU Chrasti skončilo osobní vozidlo na střešeU Chrasti skončilo osobní vozidlo na střešeU Včelákova museli hasiči ze zdemolované dodávky vyprostit řidičeU Včelákova museli hasiči ze zdemolované dodávky vyprostit řidiče 

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

V neděli 17. června v 16.55 hodin zasahovali hasiči ze stanice Králíky u dopravní nehody, která se stala na silnici ze Suchého Vrchu do Červené Vody. Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu osobního automobilu Opel Astra, který narazil do stromu. Ve voze cestovaly tři osoby. Při nehodě došlo ke zranění spolujezdce, který z důvodu zranění na noze nebyl schopen vystoupit z vozidla vlastními silami. Jednotka hasičů pomohla zdravotníkům s transportem zraněné osoby z vozu až do sanitky. Poté zabezpečila místo nehody, řídila provoz, odstranila následky kolize, když policisté skončili vyšetřování a zadokumentování nehody. Po ukončení těchto činností se jednotka vrátila na základnu.
 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
            Dne 17. června v 20.31 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena nehoda osobního vozidla, které skončilo na střeše u Chrasti. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Chrudimi. Zraněnou osobu si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Komunikace byla během odstraňování následků nehody uzavřena. Hasiči provedli standardní zajištění vozidla proti požáru a úniku provozních náplní.
 
            K další nehodě vyjížděli hasiči ze stanice Hlinsko, a to 18. června v 3.13 hodin. Hasičské vozy směřovaly do Včelákova, kde řidič narazil s dodávkou do stromu. Hasiči museli ze zdemolovaného vozidla vyprostit zaklíněného řidiče a ihned mu poskytnout první před lékařskou pomoc. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byl řidič předán do péče zdravotníků. Odstraňování následků nehody trvalo až do 7.46 hodin.  
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem