HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyjížděli během víkendu k více než 200 událostem

Oproti průměrnému víkendu narostl počet zásahů až trojnásobně. Na vině je především změna počasí, která přinesla do východních Čech silný vítr i déšť. Asi polovinu z celkového počtu událostí musely jednotky požární ochrany řešit během pátku a v noci z pátku na sobotu (21.-22. 9.). Následky páteční noční bouře likvidovali hasiči ještě prakticky celou sobotu a v neděli (23. 9.) navečer udeřil vítr znovu.. 

Počty zásahů hasičů v jednotlivých okresech Královéhradeckého kraje:
Hradec Králové - 33
Jičín - 54
Náchod - 40
Rychnov nad Kněžnou - 13
Trutnov - 62

O rušné noci hasičů ze soboty na pátek jsme informovali zde: http://www.hzscr.cz/clanek/rusna-noc-hasicu-zasahovali-u-86-udalosti.aspx
O nedělním řádění silného větru si můžete přečíst zde: http://www.hzscr.cz/docDetail.aspx?docid=22124464&docType=ART

Výběr z dalších víkendových zásahů hasičů:

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Všestary – dopravní nehoda – 21. 9. 13:31
Na komunikaci I/35 na křižovatce v katastru části Bříza havaroval osobní a nákladní automobil. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Jednotka místo události zajistila a provedla protipožární opatření. Místo po doklizení předala policistům.

Třebechovice pod Orebem – dopravní nehoda – 21. 9. 17:00
V části Nepasice havarovalo osobní vozidlo a motocykl. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem. Hasiči poskytli zraněné osobě první předlékařskou pomoc, místo události zajistili a provedli protipožární opatření.

Černožice – požár – 21. 9. 17:46
Tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru travního porostu v katastru obce Černožice. Hořela suchá tráva na ploše asi 10x20 metrů. Událost se obešla beze škody. Na místo události byli povoláni profesionální hasiči z Jaroměře a dále jednotky SDH Smiřice a Černožice.

Lochenice – dopravní nehoda – 22. 9. 11:22
Na hlavním silničním tahu I/33 v katastru Lochenic zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Havarovala zde dvě osobní vozidla. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby. Hasiči provedli protipožární opatření a zajistili místo události. Doprava byla v místě nehody řízena kyvadlově. Po došetření nehody zajistila jednotka úklid komunikace, uniklé provozní kapaliny zasypala sorpčním materiálem.

Hradec Králové – požár – 22. 9. 17:18
V ulici Jana Masaryka hasila jednotka z centrální stanice požár odpadkového koše. Událost se obešla beze škody.

Hradec Králové – technická pomoc – 23. 9. 08:39
Jednotka z centrální stanice likvidovala v ulici Milady Horákové strom, který se zlomil a spadl korunou na zaparkovaný osobní automobil. Hasiči strom odstranili.

Všestary – dopravní nehoda – 23. 9. 22:51
V katastru části Lípa na komunikaci I/35 zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumu u dopravní nehody osobního automobilu. Vůz se měl vyhýbat srně, ale přitom havaroval a skončil převrácený na střechu. Hasiči museli jednu osobu z havarovaného automobilu vyprostit, v péči záchranářů skončily celkem dvě osoby.  Po zajištění místa události předala jednotka místo zásahu policistům.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Nová Paka – technická pomoc – 10:42
V katastru části Podlevín došlo kvůli silnému větru k pádu stromu na dům. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky a Jičína, vybaveni výškovou technikou i vyprošťovacím automobilem. Stromu nejprve ořezali větve z automobilového žebříku a poté pomalu stáhli kmen dolů. Strom po sobě zanechal poškozenou střešní konstrukci.

Dolní Lochov – požár – 22. 9. 10:52
Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka ze Sobotky zasahovali v katastru obce Dolní Lochov u požáru osobního automobilu. Hasiči dostali plameny rychle pod kontrolu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun.

Vidochov – dopravní nehoda – 22. 9. 14:20
V části Stupná došlo ve směru na Lázně Bělohrad k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a Jičína a dále dobrovolná jednotka z Pecky. Hasiči zajistili vozy proti vzniku požáru a odpojili akumulátory. Uniklé provozní náplně zasypaly jednotky sorbentem. Nikdo nebyl při nehodě zraněn. Na místě zůstala místní jednotka, která zajistila po došetření nehody úklid komunikace.

Šárovcova Lhota – požár – 22. 9. 18:42
Profesionální hasiči z Hořic a dobrovolná jednotka ze Šárovcvoy Lhoty likvidovali požár trávy o rozloze 3x10 metrů. Událost se obešla beze škody.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Heřmanice – požár – 21. 9. 12:23
V katastru Běluně zaměstnal šest jednotek hasičů požár tújí a dřevěného přístavku. Z hořících stromů přeskočily plameny na dřevěný přístřešek a dále ohrožovaly i blízkou stodolu. Tu se podařilo hasičům rychlým zásahem uchránit. Příčina požáru je předmětem vyšetřování, ale škoda byla vyčíslena zhruba na 30 tisíc korun. Ve stejné výši jsou pak hodnoty, které se podařilo jednotkám uchránit.

Adršpach – technická pomoc – 21. 9. 15:02
Pád horolezce ve skalním městě byl na krajské operační středisko ohlášen v pátek odpoledne. Horolezec měl spadnout z věže Polední. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Broumova, profesionální jednotka z Náchoda se svým vozem vybaveným speciálně pro lezce a dobrovolní hasiči z Aršpachu. Zalarmována byla i Skalní záchranná služba a byl také povolán vrtulník letecké záchranné služby z hasičem-leteckým záchranářem na palubě. Hasiči spolupracovali s posádkou LZS, pacient byl naložen a transportován do zdravotnického zařízení.

Nahořany – dopravní nehoda – 22. 9. 05:47
V části Městec zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolná jednotka z Nového Města nad Metují. Při nehodě se převrátil automobil na střechu, poškodil svodidla a došlo ke zranění dvou osob. Hasiči zajistili místo události, zasypali uniklé provozní kapaliny a zabránili dalšímu úniku. Po došetření zajistila jednotka úklid komunikace.

Meziměstí – technická pomoc – 22. 9. 09:21
V části Vižňov spadl při větrném poryvu kus stromu na střechu rodinného domu. K odstranění lípy byli povoláni profesionální hasiči z Broumova i z Náchoda a dobrovolná jednotka z Meziměstí. Ulomená část stromu zůstala ležet na poškozené střešní konstrukci. Profesionální jednotky přijely na místo s výškovou technikou i vyprošťovacím automobilem. Strom se jim podařilo zlikvidovat.

Vestec – dopravní nehoda – 22. 9. 16:48
Profesionální jednotka z Jaroměře odstraňovala následky dopravní nehody motorkáře. Nehoda se stala v katastru obce Vestec na silnici č. II/304. Hasiči místo nehody zajistili, motocykl skončil v příkopu mimo komunikaci. Na místě se nacházela jedna zraněná osoba, kterou hasiči ve spolupráci se záchranáři transportovali do sanitního vozu.

Josefov – požár – 22. 9. 20:10
Ve Štěrbově ulici likvidovali profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře požár bojleru v obytném domě. Hasiči požár brzy po svém příjezdu lokalizovali a prostory domu odvětrali. Nikdo nebyl při události zraněn. Škoda, kterou oheň způsobil, byla odhadnuta na 20 tisíc korun.

Červený Kostelec – dopravní nehoda – 23. 9. 14:17
V části Horní Kostelec zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce. Jednotky poskytly první předlékařskou péči dvěma zraněným osobám, z toho jedné nezletilé.


Náchod – dopravní nehoda – 23. 9. 16:22
Náchodští profesionální hasiči odstraňovali následky dopravní nehody dvou osobních vozů, která se stala v Krkonošské ulici. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili únik provozních kapalin, skvrny na komunikaci zasypali sorbentem. Po došetření pomohla jednotka s naložením jednoho havarovaného vozu na odtah, druhý zůstal mimo vozovku.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Borohrádek – požár – 23. 9. 16:15
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Borohrádku likvidovali nedohašené ohniště. Jednalo se o požár malého rozsahu a nezpůsobil žádnou škodu.

Olešnice v Orlických horách – technická pomoc – 23. 9. 20:59
Místní dobrovolná jednotka zasahovala na náměstí v Olešnici. Poryvem větru byl poškozen komín na objektu fary a spadnul na zem. Dále vítr vyrazil okna kostela, hasiči pomohli s jejich zajištěním.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Vrchlabí – požár – 21. 9. 17:35
Profesionální i dobrovolní hasiči z Vrchlabí likvidovali požár suchého travního porostu. Hořelo za hřbitovem na ploše asi 10x15 metrů. Hasiči místo požáru prolili vodou a předali jej zástupci majitele.

Mladé Buky – technická pomoc – 23. 9. 09:26
Následkem silných poryvů větru došlo v Mladých Bukách k poškození střechy na skladovací hale. Vítr shodil část plechů dolů a část hrozila pádem. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, vybaveni automobilovým žebříkem pro zásah ve výšce. Hasičům se podařilo na poškozené střešní konstrukci odstranit uvolněnou krytinu, zbylé části zabezpečili. Místo poté předali zástupci majitele objektu.



Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

TP Mladé Buky (1)

TP Mladé Buky (1) 

Detailní náhled

TP Mladé Buky (2)

TP Mladé Buky (2) 

Detailní náhled

TP Olešnice v O. h (1)

TP Olešnice v O. h (1) 

Detailní náhled

TP Olešnice v O. h (2)

TP Olešnice v O. h (2) 

Detailní náhled

TP Olešnice v O. h (3)

TP Olešnice v O. h (3) 

Detailní náhled

TP Olešnice v O. h (4)

TP Olešnice v O. h (4) 

Detailní náhled

TP strom Kocbeře

TP strom Kocbeře 

Detailní náhled

TP strom Podhorní Újezd

TP strom Podhorní Újezd 

Detailní náhled

TP strom, Janské Lázně

TP strom, Janské Lázně 

Detailní náhled

TP strom, Podlevín (1)

TP strom, Podlevín (1) 

Detailní náhled

TP strom, Podlevín (2)

TP strom, Podlevín (2) 

Detailní náhled

TP strom, Podlevín (3)

TP strom, Podlevín (3) 

Detailní náhled

TP Vižňov (1)

TP Vižňov (1) 

Detailní náhled

TP Vižňov (2)

TP Vižňov (2) 

Detailní náhled

TP Vižňov (3)

TP Vižňov (3) 

Detailní náhled

TP Vižňov (4)

TP Vižňov (4) 

Detailní náhled

TP Vižňov (5)

TP Vižňov (5) 

Detailní náhled

TP, strom Pecka

TP, strom Pecka 

Detailní náhled

TP Podhorní Újezd, Vojice (1)

TP Podhorní Újezd, Vojice (1) 

Detailní náhled

TP Podhorní Újezd, Vojice (2)

TP Podhorní Újezd, Vojice (2) 

Detailní náhled

TP Podhorní Újezd, Vojice (3)

TP Podhorní Újezd, Vojice (3) 

Detailní náhled

TP Starý Bydžov, strom

TP Starý Bydžov, strom 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem