HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči v noci strhli nejpoškozenější část objektu - aktuálně k 7.30 hodin

Bagr ze záchranného útvaru HZS ČR Hlučín dorazil na místo krátce po půlnoci. Na místě byly přes noc tři jednotky hasičů – profesionální jednotka ze Svitav, jednotka ze záchranného útvaru Hlučín a dobrovolná jednotka ze Svitav.

K požáru byl povolán i hasičský jeřáb ze Svitav, který pomohl strhnout nejpoškozenější část objektu. Hasiči ukotvili pásovinu k objektu a následně v 3.24 hodin strhli část objektu.

Nakonec bylo zjištěno, že technika ze záchranného útvaru na celkovou demolici nestačí a jednotka se nad ránem vrátila zpět na základnu.

Železniční trať zůstala přes noc uzavřena a uzavřena zůstává i nadále.

Průzkumem bylo zjištěno, že zeď, která se zřítila krátce po 18 hodině, poškodila kolejiště. Na trolejovém vedení, které zničil velký žár, byla předběžně vyčíslena škoda ve výši zhruba 50 tisíc korun. Požár byl zcela zlikvidován v 3.25 hodin.

Připomeňme, že v neděli 30. září v 17.37 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár opuštěného objektu ve Svitavách. Čtyřpatrový objekt se nachází poblíže železniční trati. Při příjezdu první jednotky hasičů byl celý objekt v plamenech. Na místě zasahovalo celkem 9 jednotek hasičů.

Majitel objektu si nyní musí obstarat velký bagr.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem