HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči v nemocnicích odsloužili od začátku roku 12 tisíc hodin

I nadále hasiči pomáhají, aktuálně například při distribuci vakcín 

Ve zdravotnických zařízeních v kraji pomáhali hasiči na odděleních s covidovými pacienty již v průběhu loňského roku. Tuto činnost krátce přerušili během vánočních svátků. Od 5. ledna 2021 ale již v pravidelných směnách opět pomáhali v nemocnicích. Každý den nastupovalo minimálně dvanáct hasičů v nemocnicích Cheb, Sokolov, Karlovy Vary a Mariánské Lázně na dvanáctihodinové služby. Všichni pracovali na covidových odděleních s pacienty v různých stavech, v první linii tak trávili celou směnu. Jejich úkolem byly nezdravotní úkony jako pomoc zdravotnického personálu. Pro zdravotníky byly velkým přínosem nejen z hlediska fyzické síly, ale i tím, že jsou zvyklý pracovat v ochranných pomůckách, zvyklý na záchranářské úkony, zvyklý a psychicky odolní vůči stresovým situacím. Od začátku ledna do konce března působili hasiči v nemocnicích v Chebu, Sokolově, Karlových Varech a Mariánských Lázních nepřetržitě. Celkem tak za tuto dobu odsloužili v nemocnicích na covidových odděleních 12 096 hodin u lůžek pacientů. Do této pomoci se zapojilo celkem 72 hasičů.

Další hasiči pak pomáhali například s dezinfekcí prostorů zdravotnických zařízení, s údržbou osobních ochranných prostředků, s distribucí materiálu. Stejně nepřetržitě pak po celou dobu pracovali dva odběrné týmy složené z hasičů, kteří buď v terénu jako mobilní nebo na stacionárních odběrných místech prováděli plánované odběry pro testy na Covid-19.

Činnost hasičů přímo v nemocnicích je nyní přerušena a to až do doby, než budou zdravotnická zařízení opět pomoc hasičů potřebovat. Další činností, jako je například zmiňovaná dezinfekce či nyní aktuálně pravidelný rozvoz vakcín do očkovacích center, nadále pokračují.

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem