HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči v Královéhradeckém kraji měli kvůli deštivému počasí rušnou noc

Nejvíce událostí bylo řešeno na Rychnovsku 

   V noci z 6.6. na 7.6., tedy od čtvrteční půlnoci do pátečního rána řešili hasiči v Královéhradeckém kraji přibližně dvacet událostí, souvisejících s přívalovými dešťovými srážkami. Jednalo se především o zásahy na Rychnovsku, dále na Trutnovsku a také v Třebechovicích pod Orebem.

Rychnovsko
   Na území Rychnovska zasahovali během noci hasiči z Rychnova nad Kněžnou, Dobrušky a Kostelce nad Orlicí
  V Jiráskově ulici v Rychnově nad Kněžnou došlo k zanesení kanálových vpustí, v místě se vytvořila vodní laguna a došlo k vyplavení několika bytů. Hasiči nasadili kalové čerpadlo a vodní vysavač a podařilo se jim vodu ze zasažených bytů odčerpat. Současně prováděli pročištění kanálových vpustí tak, aby voda z laguny volně odtekla. Na místě pracovali od druhé až do šesté hodiny ranní.
  Další zásah v Rychnově nad Kněžnou měli hasiči ve Wolkerově ulici, kde kolem třetí hodiny čerpali vodu kalovým čerpadlem a následně rovnou přejížděli k další události do Dlouhé Vsi, kde odstraňovali hned dva spadlé stromy na silnici ve směru do Jahodova.
 Spadlé stromy hasiči v nočních hodinách rozřezávali a odstraňovali na Rychnovsku také v Suché Rybné, Přepychách a Ohnišově u Dobrušky.

Trutnovsko
   Na území Trutnovska zasahovali během noci hasiči z Trutnova, Dvora Králové nad Labem, Svobody na Úpou a Úpice
  V Petříkovické ulici v Poříčí hasiči z Trutnova a Úpice odstranili větší množství vody z prostor průmyslové haly, odčerpávali sklep a výtahovou šachtu a za pomocí stěrek zbývající vodu nahrnuli do kanalizace. Na místě zasahovali od půlnoci asi do třetí hodiny ranní.
  V ulici 5. května ve Dvoře Králové hasiči po půlnoci vyčistili kanálové vpusti, aby nedocházelo k jejich ucpání a hromadění vody v ulicích města.
   V Janských Lázních a Poříčí hasiči rozřezali a odstranili stromy spadlé vlivem větru a deště.

Třebechovice pod Orebem
   V Třebechovicích pod Orebem a okolí zasahovali během noci hasiči z Hradce Králové, Třebechovic pod Orebem, Svinar, Týniště nad Orlicí, Librantic a Malšovy Lhoty.
  Nejvíce hasičů bylo nasazeno v Olbrachtově ulici, kde bylo po přívalovém dešti zatopeno asi deset bytů, hasiči zde odčerpávali vodu a prováděli čištění až do ranních hodin.
  Velká vodní laguna se vytvořila v ulici pod Zahrady, také zde hasiči nasadili několik čerpadel a pracovali zde až do doby, než hladina laguny dostatečně klesla.
  Vodu ze sklepů rodinných domů dále čerpali hasiči v ulicích Družstevní práce, Slovenské a na Heldově náměstí.

mjr. PhDr. Ondřej Sezima
Ilustrativní foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Ilustrativní HZS2

Ilustrativní HZS2 

Detailní náhled

Ilustrativní HZS

Ilustrativní HZS 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem