HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči v kraji zasahovali od pondělní 6 hodiny ranní do 12 hodin celkem u 10 událostí v souvislosti se sněhem

Pomoc hasičů ale potřebovaly více než dvě desítky vozidel 

 
Dodávka na boku skončila krátce po šesté hodině ve ChvojenciDodávka na boku skončila krátce po šesté hodině ve Chvojenci
Asi šest vozidel zablokovalo vozovku na silnici u Brandýsa nad OrlicíAsi šest vozidel zablokovalo vozovku na silnici u Brandýsa nad Orlicí
Největší problémy byly na Svitvasku a OrlickoústeckuNejvětší problémy byly na Svitvasku a Orlickoústecku
 
            K první nehodě na nové sněhové nadílce vyjížděli hasiči z Holic. Nehoda byla ohlášena na operační a informační středisko hasičů v 6.10 hodin. U Chvojence se jednalo o dodávku, která skončila na boku. Při kolizi byla zraněna jedna osoba, kterou do nemocnice převezla posádka zdravotnické záchranné služby. Další dvě osoby neutrpěly žádné zranění. Hasiči zajistili vozidlo a nechali na místo přivolat pracovníky správy a údržby silnic.
            Na silnici z Brandýsa nad Orlicí směrem na Mostek hned za první zatáčkou došlo ke kolizi zhruba šesti vozidel. Auta zůstala zaklíněna do sebe a napříč vozovkou. Událost se obešla bez zranění. Hasiči vyčkali do příjezdu policistů a po zadokumentování nehody, vyprostili vozidla tak, aby mohla pokračovat ve své jízdě.
            Do Mikulče směřoval v 8.47 hodin hasičský jeřáb ze Svitav, aby pomohl vyprostit vůz Renault Scenic, který skončil v příkopu. Po vytažení hasiči ještě pomohli řidičce vyměnit poškozené kolo na autě. Ke zranění nedošlo.
            Hasičský jeřáb ze Svitav pokračoval v 9.38 hodin do Vendolí, kde skončil v příkopu na boku vlek nákladního automobilu. Hasiči k převrácení přívěsu použili naviják. Po odstranění této kolize hasiči při cestě na stanici pomohli ještě dalším šesti kamionům, které kvůli zledovatělé vozovce a silnému větru nemohly pokračovat v cestě.
            V Jevíčku na zledovatělé silnici hasiči vyprošťovali nejméně tři kamiony, které blokovaly silnici.
            Řidiči pickupu, který skončil svou jízdu na střeše zhruba 4km před Březovou nad Svitavou, museli krátce po 11 hodině pomoci hasiči
            V 11.20 hodin vyjížděli hasiči z Ústí nad Orlicí do Přívratu, kde zapadl kamion a před ním několik metrů i sypač. Tady pomohl hasičský jeřáb.
            Problémy udržet se na silnici měl i řidič nákladního auta DAF, který na komunikaci pokryté ledem mezi Přílukou a Suchou Lhotkou skončil v příkopu. Přední částí vozidla blokoval část vozovky.
            Lanškrounští hasiči v 11.41 hodin zase odstraňovali následky nehody, při které řidička narazila do budky plynové přípojky na silnici z Lubníka na Tatenice. Kolize se obešla bez zranění.
 
 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem