HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči v kraji ochlazovali více než deset hal s drůbeží

 
            Pokračující tropické teploty ve čtvrtek způsobily úhyn drůbeže a přehřátí několika hal drůbežáren v kraji. Hasiči vyjížděli do Kunčiny, Čeperky a Kosořína.
K ochlazování dvou střech hal drůbežárny v Kunčině bylo v 10.58 hodin přivoláno pět jednotek hasičů. Teplota uvnitř sto metrů dlouhých hal se po příjezdu hasičů na místo pohybovala kolem 40 stupňů Celsia. Hasiči doplňovali vodu v požární nádrži a dopravovali ji k halám hadicemi. Zásah v Kunčině byl ukončen kolem 20 hodiny.
            Další hasičské vozy směřovaly před polednem do Čeperky, kde docházelo k přehřívání drůbeže ve dvou sto padesát metrů dlouhých halách. Na místo vyjely jednotky sboru dobrovolných hasičů z Čeperky a Srchu.
            Šest jednotek hasičů směřovalo v pravé poledne do devíti hal plné drůbeže mezi Chocní a Kosořínem. Uvnitř hal bylo přibližně 60 430 kusů drůbeže. Během středečního dne zde uhynulo 1 100 kusů drůbeže, během čtvrtka pak 440 kusů. Tady byl zásah ukončen těsně před 20 hodinou. Uchráněné hodnoty dle slov provozovatele drůbežárny se pohybuje kolem půl milionu korun.
            Do Albrechtic u Lanškrouna vyjíždělo v 13.20 hodin sedm jednotek hasičů. I tady bylo nutné ochlazovat haly plné slepic. Uvnitř čtyř hal bylo 20 tisíc kusů drůbeže. Hasiči nasadili k ochlazování i přetlakovou ventilaci. Jednotky se na své základny vrátily kolem 21 hodiny.
 
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem