HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči v Chebu slaví 150. výročí

U příležitosti 150. výročí založení požární ochrany v Chebu se v sobotu 13. září od 10:00 hodin uskuteční na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad celodenní oslavy. 

Vedle ukázek hasičských zásahů a techniky bude připraven i bohatý doprovodný program mimo jiné i atrakce a soutěže pro děti. Na náměstí bude k vidění historická i současná technika, vybrané technické prostředky a ochranné pomůcky, které jsou nezbytnými pomocníky při práci hasičů. Všichni zájemci, děti i dospělí, si také budou moci vyzkoušet některé činnosti hasičů u zásahů. V rámci doprovodného programu na náměstí zahraje skupina Kabát revival.
Dále v rámci oslav byla dne 4. srpna 2014 na chebské radnici slavnostně zahájena výstava, kterou město Cheb ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje připravilo u příležitosti letošního 150. výročí požární ochrany v Chebu. Výstavu, která mapuje celou historii zdejších hasičských sborů, si veřejnost může ve vstupní části budovy radnice na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad prohlédnout až do pátku 12. září.
V souvislosti s výročím vyjde rovněž publikace, kde bude celá 150letá historie chebských hasičů podrobně zmapována. 
Pokud budete mít zájem, chuť a náladu, rádi se s Vámi uvidíme a ukážeme s jakou technikou hasiči dříve zasahovali a v současné době zasahují.
 
                S pozdravem
                                                               „Ohni zmar!“
 
                                                                                                              hasiči z Územního odboru Cheb
                                                                                                                      HZS Karlovarského kraje
 Pozvánka na oslavy v Chebu ZDE:

vytisknout  e-mailem