HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči spolu s potápěči dnes z vody vylovili hned dvě auta

V roli rybářů se dnes ocitli hasiči z Pardubic a hasiči potápěči ze sousedního Královéhradeckého kraje.

Nejprve byli hasiči a potápěči policisty přivoláni k Labi v Pardubicích, přesněji k mostu Kpt. Bartoše, kde bylo nutné vyzvednout potopené vozidlo, které pod hladinou bylo zřejmě delší dobu. Vozidlo bylo prázdné, a tak bylo na potápěčích a hasičích, aby ho bezpečně vyzvedli na břeh. Odtud společně obě jednotky vyjížděly k dalšímu případu. Tentokrát do Lázní Bohdanče, kde řidič s dodávkou pravděpodobně po nárazu do stromu byl s autem odmrštěn a skončil v Opatovickém kanálu.

Vozidlo bylo zhruba do poloviny potopené. Řidiči se povedlo dostat se ven z dodávky. Hasiči řidiče začali ošetřovat a hned po příjezdu záchranné služby byl předán do jejich péče. Hasiči spolu s potápěči umístili vozidlo na speciální rám a pomocí jeřábu ho vytáhli ven. K úniku provozních náplní nedošlo.

Ptáte-li se, proč na místě nebyli hasiči-potápěči ze stanice Pardubice, máme pro vás jasnou odpověď. Potápěčská skupina v Pardubicích je opěrným bodem pro Pardubický, Královéhradecký, Liberecký a Olomoucký kraj. Hasiči potápěči slouží nepřetržitě 24 hodin denně. Slouží vždy dva dny a třetí den se střídají s potápěči z Hradce Králové a Olomouce. Dnešek byl právě dnem, kdy slouží potápěči z Hradce Králové.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

hasiči v roli rybářů -Labe

hasiči v roli rybářů -Labe 

Detailní náhled

hasiči v roli rybářů - Bohdaneč

hasiči v roli rybářů - Bohdaneč 

Detailní náhled

hasiči v roli rybářů - Bohdaneč1

hasiči v roli rybářů - Bohdaneč1 

Detailní náhled

hasiči v roli rybářů - Bohdaneč2

hasiči v roli rybářů - Bohdaneč2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem