HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se zdokonalovali ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel

Instrukčně metodické zaměstnání (IMZ) instruktorů vyprošťování u dopravních nehod se konalo na požární stanici ve Vysokém Mýtě. Po celý předposlední listopadový den se na stanici nejprve teoreticky vzdělávalo pod vedením velmi zkušených instruktorů, jakými je plk. Ing. Jaroslav Čermák (zkušený a hlavní instruktor a zároveň rozhodčí soutěží ve vyprošťování, ppor. Jaroslav Žák (instruktor vyprošťování, velitel čety na stanici v Chrudimi a jeden z průkopníků a zakladatelů vyprošťování u dopravních nehod v Pardubickém kraji) a nstržm. Štěpán Heger (člen pracovní skupiny generálního ředitele HZS ČR pro vyprošťování).

Při praktickém výcviku se hasiči zaměřili na zásah u dopravních nehod – zejména na zásah havarovaných dopravních automobilů, stabilizaci vozidel a prací s nářadím Hooligan. „Během výcviku jsme si vyzkoušeli nové bateriové hydraulické vyprošťovací zařízení od firmy Lukas, které bude v nejbližších dnech dodáno na 7 požárních stanic v našem kraji,“ upřesňuje organizátor celého IMZu plk. Ing. Jaroslav Čermák.

Přítomní instruktoři se shodli, že setkání by mělo být minimálně dvakrát za rok a doporučují dovybavit zásahová vozidla ještě dalším speciálním nářadím a pomůckami.  

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

IMZ vyprošťování (1)

IMZ vyprošťování (1) 

Detailní náhled

IMZ vyprošťování (2)

IMZ vyprošťování (2) 

Detailní náhled

IMZ vyprošťování (3)

IMZ vyprošťování (3) 

Detailní náhled

IMZ vyprošťování (4)

IMZ vyprošťování (4) 

Detailní náhled

IMZ vyprošťování (5)

IMZ vyprošťování (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem