HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se zapojili do projektu Local Security, navštívili Finsko

Projekt je zaměřen na zvýšení připravenosti a povědomí občanů zapojených regionů při řešení krizových situací vzájemným sdílením dobrých zkušeností a osvědčených postupů používaných v jednotlivých partnerských regionech. 

Specifika IZS ve Finsku a vzdělávání v oblasti prevence a ochrany venkovského obyvatelstva, to bylo hlavním tématem workshopu, který se uskutečnil na konci letošního února. Akce byla realizována v rámci projektu Local Security, který byl podpořen Evropskou unií z Programu rozvoje venkova, opatření Spolupráce MAS v rámci iniciativy LEADER. Projekt má dva mezinárodní partnery – MAS Pirkan Helmi z Finska a MAS Western Harju Partnership z Estonska. Všichni parneři projektu se už setkali na konci září roku 2018 v České republice, kde mimo jiné navštívili stanici HZS Rychnov nad Kněžnou. 24. – 28.9.2018, s důrazem na specifika IZS ve Finsku a na vzdělávání v oblasti prevence a ochrany venkovského obyvatelstva.

Účastníci workshopu se postupně seznámili se systémem policie, včetně fungování vzdělávání policistů, ale také s fungováním hasičského záchranného sboru. Do programu byla zahrnuta návštěva nové hasičské stanice ve městě Kangasala. Došlo také na praktickou ukázku zásahu, kdy místní hasiči předvedli simulaci vyproštění osoby z automobilu. Protože je Fnsko známé také jako země jezer, byla v rámci praktické ukázky demonstrována i záchrana topící se osoby ze zamrzlého jezera. Další ukázku pak předvedla hasičská mládež – jednalo se o stabilizaci osoby po pádu z výšky. Součástí návštevy byla i společná prezentace, v rámci které si profesionální hasiči z českého a estonského týmu vyměnili poznatky s finskými kolegy. Kromě prohlídky profesionálních stanic ve městech Kangasala a Vilpila absolvovali účastníci také prohlídku dobrovolné hasičské zbrojnice ve městě Mänttä. Čeští a estonští hasiči měli zároveň příležitost vyzkoušet si tzv. smoke diving exercise, ktedy asi dvacetiminutový pobyt ve flashover kontejneru.

Během dalšího programu poznali účastníci mimo jiné také provoz a bezpečnost výroby v Papírně Mänttä nebo jim byl představen dobrovolný vodní  záchranný systém ve Finsku. 

Finsko (2).jpg

FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Finsko (1)

Finsko (1) 

Detailní náhled

Finsko (2)

Finsko (2) 

Detailní náhled

Finsko (3)

Finsko (3) 

Detailní náhled

Finsko (4)

Finsko (4) 

Detailní náhled

Finsko (5)

Finsko (5) 

Detailní náhled

Finsko (6)

Finsko (6) 

Detailní náhled

Finsko (7)

Finsko (7) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem