HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se zaměřili na kontrolu stánkařů na festivalu HIP HOP KEMP 2012

Příslušníci odboru prevence Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje vyrazili v pátek 18. srpna odpoledne na kontrolu prodejních stánků v areálu Festivalparku na letišti v Hradci Králové, kde od čtvrtka po celý víkend probíhal festival HIP HOP KEMP 2012.  

Hasiči se zaměřili na kontrolu vybavení prodejních stánků hasicími přístroji. Stejně jako v loňském roce i letošní kontrola odhalila několik prohřešků. Z celkem jedenácti kontrolovaných stánků s občerstvením a oblečením jich bylo osm bez závad. Ve dvou případech nebyly prodejní stánky vybaveny přenosnými hasicími přístroji s požadovanou hasicí schopností. Těmto provozovatelům byla na místě uložena pokuta ve výši dva tisíce korun. V jednom případě neměl kontrolovaný přenosný hasicí přístroj provedenou kontrolu provozuschopnosti, za což provozovatel stánku obdržel pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
Přestože kontrola odhalila několik přestupků a prohřešků proti vyhlášce o technických podmínkách požární ochrany staveb, došlo v této oblasti ke zlepšení situace oproti předchozím rokům.
 
Až na jeden drobný incident s jedním z provozovatelů proběhly kontroly v pořádku, stánkaři byli poučeni o nutnosti provádět i nadále kontroly provozuschopnosti hasicích přístrojů a také provádět revize elektrických spotřebičů, které používají pro svou činnost. Kontroloři také odpovídali na spoustu dotazů týkajících se povinného vybavení stánků hasicími přístroji, typů hasicích přístrojů a jejich samotného použití nebo samotných kontrol.
 

vytisknout  e-mailem