HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se účastnili semináře nazvaného Odchyt a manipulace s volně žijícími zvířaty

 
Hasiči stále častěji vyjíždějí k záchraně zvířat. Jak se zachovat při odchytu zvířat, na co si dát pozor a jak postupovat při jejich záchraně, to vše se profesionální hasiči dozvěděli v těchto dnech v Záchranné stanici Pasíčka. „Ve spolupráci se záchrannou stanicí v Plzni jsme uspořádali seminář Odchyt a manipulace s volně žijícími zvířaty,“ uvedl Josef Cach ze Záchranné stanice Pasíčka v Boru u Skutče.
Semináře se zúčastnilo 57 zástupců z řad hasičského záchranného sboru, sboru dobrovolných hasičů a strážníků městské policie z území Pardubického kraje.
První část školení se uskutečnila v budově záchranné stanice, kde byli účastníci informováni o metodách odchytu a prostřednictvím obrázků informováni o praktických zásazích. Poté následovaly praktické ukázky,“ doplnil Josef Cach.
V rámci semináře byla prezentována i činnost související s odchytem a manipulací s cizokrajnými zvířaty, zpravidla uniklých ze zajetí. Následně byli účastníci seznámeni s vlastním zařízením a technickým vybavením stanice. Pro velký zájem bude v příštím roce připraven obdobný seminář s terénními ukázkami.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem