HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se rozloučili s odcházejícím ředitelem Územního odboru Zlín

(01.04.2022) Nechyběla ani poslední jízda... 

Poslední předání směny dnes krátce před sedmou hodinou ranní provedl ředitel Územního odboru Zlín plk. Ing. Štefan Hrtús a není to aprílový žert, o který se dnešní směny hasičů pokusily, aby rozhodnutí jejich ředitele "Pišty" změnily.

Územní ředitel tak ke svým hasičským kolegům naposledy promluvil. Poté od hasičů obdržel několik darů. Ten hlavní mu však vyrazil dech.....jednalo se totiž o pojízdný obytný přívěs k autu, vyrobený hasiči pro jejich loučícího se ředitele.

S osobním přáním se přidal i ředitel Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje plk. Ing. Vít Rušar, který poděkoval za dlouholetou spolupráci, ale i lidský přístup. Poté společně s ředitelkou kanceláře ředitele plk. Mgr. Dagmar Sikmundovou předali písemné poděkování a taktéž několik darů.

Plk. Ing. Štefan Hrtús byl k hasičům na Územní odbor Zlín přijat na konci roku 2002. Postupně vykonával funkci vedoucího oddělení IZS, vedoucího oddělení krajského operačního a informačního střediska a v roce 2013 vyhrál výběrové řízení na pozici ředitele ÚO Zlín. A v této funkci závěrem března i svou profesionální hasičskou kariéru končí.

Loučení se neslo v přátelském duchu, ale neobešlo se bez slziček dojetí kolegyň. Přesně v 07:03 hodin byl vyhlášen poplach k poslednímu výjezdu ředitele "Pišty", který tak touto jízdou byl odvezen do "civilu".

Celý kolektiv HZS Zlínského kraje přeje do dalších let především pevné zdraví a mnoho osobního elánu.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

5.jpegKončící ředitel Územního odboru Zlín plk. Ing. Štefan Hrtús

11.jpeg
 

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem