HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se rozloučili s dvěma odcházejícími kolegy

(14.12.2021) Oba posledním listopadem ukončili svou hasičskou kariéru. 

Ředitel HZS Zlínského kraje plk. Ing. Vít Rušar se dnes rozloučil s dlouholetými kolegy Zdeňkem Vašátem a Miroslavem Trpíkem. 

Hasič Zdeněk Vašát nastoupil na post hasiče 1. ledna 1996. Postupně se vypracoval na hasiče strojníka a poté technika strojní služby. Po celou hasičskou kariéru profesionálního hasiče byl věrný jen jedné stanici, a to v Otrokovicích. Od krajského ředitele také obdržel medaili za věrnost II. stupně.

Druhým končícím hasičem je Miroslav Trpík. Ten svou hasičskou dráhu započal v roce 1992 a sloužil v Chomutově. Počátkem roku 2002 byl převeden do Zlínského kaje na post hasiče stanice Uherský Brod. Vždy měl rád výšky. Proto od roku 2007 působil jako instruktor pro práci ve výšce a nad volnou hloubkou pro stanici Uherské Hradiště. V srpnu 2012 se stal velitelem družstva na stanici Uherský Brod.

Na přátelském setkání si zavzpomínali na své hasičské začátky, velké události i historický vývoj nejen techniky, ale i vybavení včetně různých ochranných prostředků. Ředitel poté předal odcházejícím kolegům několik darů a poděkování.

Oběma do dalších let přejeme především pevné zdraví.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

4.JPGLoučící se kolegové s ředitelem HZS Zlínského kraje plk. Ing. Vítem Rušarem

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem