HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se připravují na další silný vítr. Aktualizace v 10.00 hod. 12.12.2017

(11.12.2017) V nočních hodinách očekáváme ve Zlínském kraji navýšení výjezdů v souvislosti s hlášeným extrémně silným větrem. 

Na základě výstrahy ČHMÚ hasiči navyšují počty sloužících hasičů, neboť lze předpokládat zvýšený počet zásahů. Extrémně silný vítr má dle předpovědi zasáhnout především vrcholy hor. Dle modelací nejsilnější vítr očekáváme přibližně od 23:30 hod. a bude trvat několik hodin. Slábnutí větru lze předpokládat v úterý v dopoledních hodinách.

Situaci ve Zlínském kraji budeme sledovat a informovat Vás o aktuálním dění v našem kraji.

Aktualizace v 19.30 hodin

Od dvanácti hodin do půl osmé večerní vyjeli hasiči ve Zlínském kraji k celkem třiceti případům popadaných stromů, a to především na komunikace. Krátce po půl sedmé večerní vyjeli do Valašského Meziříčí, kde se v důsledku větru uvolnila střecha rodinného domu a hrozil její pád.

Aktualizace v 07.30 hodin dne 12.12.2017

Od osmé hodiny večerní dne 11. prosince 2017 do půlnoci přijali hasiči ve Zlínském kraji celkem 26 oznámení o spadlých stromech především na komunikace. Dále vyjeli na Kroměřížsku do Velkých Těšan, kde se silným větrem začala nadzvedávat střecha rodinného domu. Obdobný případ byl i ve stejný čas v Otrokovicích. Jednalo se o složitý a nebezpečný zásah. Uvolnil se zde plech sedlové střechy devíti patrového panelového domu. Zasahující hasiči však nemohli použít výškovou techniku. Proto na místě zasahovala lezecká skupina, která plech upevnila. Celou práci jim komplikoval velmi silný vítr.

Od půlnoci do sedmé hodiny ranní dne 12.prosince 2017 jsme vyjížděli v celkem padesáti třech případech k popadaným stromům na komunikace. V Zubří na Vsetínsku hasiči zajišťovali utrženou střechu ze zahradního domku.

Video

Dušná

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem