HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči provedli kontrolu na letecké show CIAF 2012

V sobotu 8. září 2012 provedli příslušníci Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Královehradeckého kraje mimořádnou kontrolu na mezinárodním leteckém festivalu CIAF 2012, který se uskutečnil o víkendu na letišti v Hradci Králové.  

Kontrola byla zaměřena především na zajištění podmínek požární bezpečnosti při akci za účasti většího počtu osob, na kterou se i mimo jiné vztahuje obecně závazná vyhláška města Hradec Králové.
Byla provedena kontrola školení a označení členů preventivní požární hlídky, dále vybavení preventivní požární hlídky předepsanou technikou a početním stavem. Při kontrole nebyl zjištěn nesoulad se schválenou dokumentací Magistrátem města Hradec Králové a zákonem o požární ochraně.
Dokumentaci „Zprávu o zajištění podmínek požární bezpečnosti, při akci za účasti většího počtu osob“ vždy předkládá organizátor akce městu Hradec Králové, odboru obrany a krizového řízení Magistrátu města nejméně 10 pracovních dnů před zahájením přípravných prací. Uvedená dokumentace se nezpracovává pouze pro letecké dny, ale musí být předložena i v případě např. ohňostrojů, lampionových průvodů, cirkusů, jarmarků, dožínek, vánočních trhů, rallye a dalších.
 
Zároveň při této příležitosti byla provedena namátková kontrola několika stánků s občerstvením. Bohužel v této části kontroly již nebylo vše v souladu s předepsanými předpisy a tak byly několika provozovatelům stánků s občerstvením uloženy pokuty ve výši 2000 Kč za nevybavenost stánků předepsanými hasicími přístroji s požadovanou hasicí schopností a jednomu z provozovatelů byla uložena pokuta ve výši 1000 Kč za neprovedenou kontrolu provozuschopnosti přenosného hasicího přístroje.
 
Vzhledem k množství zjištěným nedostatkům u provozovatelů stánků budou i nadále probíhat mimořádné kontroly akcí, na kterých se mohou stánky s občerstvením objevit.

vytisknout  e-mailem