HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči předali medaili HZS LK starostovi SH ČMS Janu Slámečkovi

Včera odpoledne se ředitel HZS Libereckého kraje plk. Ing. Luděk Prudil spolu se svými náměstky setkal se starostou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Janem Slámečkou, jeho náměstkem Lubomírem Janebou a ředitelem kanceláře Ing. Janem Aulickým. 

Na společenském setkání, které se uskutečnilo na centrální stanici v Liberci, byla diskutována důležitá aktuální témata, např. plán sboru na rok 2020 nebo plánovaná cvičení v tomto roce. Ředitel HZS LK plk. Ing. Luděk Prudil ocenil starostu Jana Slámečku za aktivní přínos a spolupráci s HZS LK čestnou medailí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje (Medaili lze udělit za vynikající výkon služby, za významnou nebo dlouhodobou spolupráci s HZS Libereckého kraje. Dále je možno ji udělit za mimořádně záslužný čin. Medaili lze udělit in memoriam).

Společný program poté pokračoval prohlídkou stanice, kde měl starosta možnost si důkladně prohlédnout prostory stanice, veškerou techniku a také Krajské operační a informačního středisko (KOPIS).

Jan Slámečka

Narodil se 26. srpna 1952 v obci Olší v okrese Žďár nad Sázavou. V historii Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska je Jan Slámečka jeho třetím starostou.

Členství v SH ČMS, funkce, činnost: členem od roku 1967–51 roků, od roku 1975 do roku 1990 členem výboru SDH, od roku 1990 do roku 2010 starostou sboru, od roku 1991 do roku 2012 starostou okrsku, od roku 2018 starostou SH ČMS

Návštěvy se účastnili:

HZS LK:

  • ředitel HZS LK plk. Ing. Luděk Prudil
  • náměstek ředitele HZS kraje, úsek IZS a operačního řízení plk. Mgr. Josef Málek
  • náměstek ředitele HZS kraje úsek prevence a CNP plk. Mgr. Jan Málek
  • náměstek ředitele HZS kraje úsek ekonomiky plk. Ing. Zdeněk Borovička

SH ČMS:

  • starosta SH ČMS Jan Slámečka
  • náměstek starosty SH ČMS Lubomír Janeba
  • ředitel Kanceláře Ing. Jan Aulický
  • starostka Krajského sdružení hasičů Renata Šimíková
  • starostové Okresních sdružení hasičů – Česká Lípa Josef Kreif, Jablonec nad Nisou Ing. Jiřina Brychcí, Liberec JUDr. Vladimír Maxa, Semily Arnošt Černý.

Autor: por. Bc. Lucie Hložková

Foto: por. Bc. Lucie Hložková

předání medaile HZS LKpředání medaile HZS LK

medaile HZS Libereckého krajemedaile HZS Libereckého kraje

Medaile HZS Libereckého kraje, autor: mjr. Ing. Jaromír Mottl, velitel stanice LiberecMedaile HZS Libereckého kraje, autor: mjr. Ing. Jaromír Mottl, velitel stanice Liberec

návštěva stanice Liberecnávštěva stanice Liberec

návštěva stanice Liberecnávštěva stanice Liberec

vytisknout  e-mailem