HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči Pardubického kraje v červenci zasahovali u 525 událostí

 
           
 
Hasiči Pardubického kraje vyjížděli během prvního prázdninového měsíce celkem k 525 událostem (Pardubice 140, Chrudim 107, Svitavy 135, Ústí nad Orlicí 143).
Nejvíce hasiči opět zasahovali u technických událostí 306 (Pardubice 77, Chrudim 63, Svitavy 84, Ústí nad Orlicí 82). Mezi tyto události se řadí vyproštění osob z výtahu, nouzové otevření bytu, měření koncentrací, ale také úniky nebezpečných látek a odstranění nebezpečného hmyzu i technologické pomoci. Koncem července byl nárůst technických událostí navýšen díky lokálním povodním po silných bouřkách.  
Během jedenatřiceti uplynulých dní hasiči zasahovali u 125 dopravních nehod v kraji (Pardubice 32, Chrudim 26, Svitavy 27, Ústí nad Orlicí 40). V průběhu prázdninového měsíce likvidovali hasiči 77 požárů (Pardubice 25, Chrudim 16, Svitavy 20, Ústí nad Orlicí 16). Za mírné navýšení požárů mohou i rizikové žňové práce v tomto období.
 
Mezi největší červencové události se zařadí tyto zásahy:
Požár pece v pekařství a cukrářství v Sázavě likvidovali hasiči předposlední červencové ráno v Lanškrouně. Rohlíkovou linku v délce 8 metrů museli hasiči celou rozebrat. Škoda byla předběžně stanovena na 3 miliony korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 5 milionů korun. Příčina vzniku požáru je s největší pravděpodobností nepředpokládaná technická závada.
Čtvrté červencové odpoledne byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár průmyslového objektu - výrobny plastových oken v Pardubicích – Fáblovce. Na místo se sjelo sedm hasičských jednotek ze širokého okolí. Příčina vzniku požáru je stále vyšetřována, pravděpodobně se ale bude jednat o nepředpokládanou technickou závadu. Škoda byla vyčíslena na 2,5 milionu korun. Uchráněn byl majetek ve výši 5 milionů korun.
            Do České Třebové směřovaly 14. července hasičské vozy, aby zlikvidovaly požár trafostanice. Škoda se tady vyšplhala na 1,5 milionu korun a uchránit se podařilo majetek ve výši 40 milionů korun. I tady je příčina v šetření a s největší pravděpodobností bude za požárem technická závada.
 
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem