HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči odvrátili vznik škody za osm milionů korun

Jednotka profesionálních hasičů z Bílovce ve spolupráci s jednotkou ze Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky, dislokované v Hlučíně, odvrátila vznik osmimiliónové škody. Během výstavby logistického centra v katastru obce Bravantice došlo k poruše speciálního stavebního stroje, ve kterém zůstalo stavební pojivo a bylo nutné ho během několika hodin dostat ven z vozidla. 

Dnes 11. října, krátce po 15. hodině bylo operační středisko Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje osloveno s prosbou o vyprázdnění speciálního stavebního stroje určeného ke stabilizaci zeminy při výstavbě logistického centra v katastru obce Bravantice na Novojičínsku. Majitel vozidla oslovil několik soukromých firem se stejnou prosbou, ale žádná mu nebyla schopna pomoci tak, aby vozidlo bylo včas vyprázdněno. Proto se obrátil na Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje. Na místo události tak byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Bílovce.

Při příjezdu jednotky bylo jasné, že ruční vyprázdnění stroje není možné, jelikož se v zásobníku nacházelo 10 tun směni cementu a popílku určené ke stabilizaci zeminy. Velitel zásahu si tak zažádal o vyslání speciálního sacího bagru, který mají ve své výbavě kolegové ze Záchranného útvaru v Hlučíně.

Po příjezdu sacího bagru se hasiči dali do práce a běhen několika hodin se jim podařilo dostat speciální stabilizační směs částečně ze stavebního vozidla ven. Na finální vyčistění stroje však musely přijít na řadu silné paže hasičů doplněné o lopaty, kteří v dýchací technice vlezli do útrob stroje a začali zbytek směni vyhazovat ručně.

Celý zásah byl ukončen až ve večerních hodinách, kdy se tímto rychlým zásahem hasičů, podařilo odvrátit, dle slov majitele vozidla, škodu ve výši osmi milionů korun. Celý zásah byl ukončen až ve 21:30 hod. a tedy i s nasazením speciálního sacího bagru tak zabral hasičům celkem 6:30 hodin.

Odkazy do noveho okna

Bravantice_pomoc_vylozeni_stavebniho_stroje (1)

Bravantice_pomoc_vylozeni_stavebniho_str... 

Detailní náhled

Bravantice_pomoc_vylozeni_stavebniho_stroje (2)

Bravantice_pomoc_vylozeni_stavebniho_str... 

Detailní náhled

Bravantice_pomoc_vylozeni_stavebniho_stroje (3)

Bravantice_pomoc_vylozeni_stavebniho_str... 

Detailní náhled

Bravantice_pomoc_vylozeni_stavebniho_stroje (4)

Bravantice_pomoc_vylozeni_stavebniho_str... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem