HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči odstraňovali nebezpečné stavy v souvislosti se silným větrem a deštěm

Aktualizováno 

24. 2. 2020 11:00 hod.

Od nedělného odpoledne do pondělních 11:00 evidují hasiči v Královéhradeckém kraji 104 událostí, z toho je asi 90 v souvislosti se silným větrem a deštěm.

Počty událostí po okresech:
Hradec Králové  7
Jičín  22
Náchod  21
Rychnov nad Kněžnou  10
Trutnov  44

______________________________________________________________________________________________________________

24. 2. 2020 10:30 hod.

Od pondělní půlnoci do 10:30 evidujeme v Královéhradeckém kraji asi 50 událostí, které souvisí s odstraněním následků silného větru. Nejčastěji jsme odstraňovali stromy spadané na komunikace. Nejvíce událostí bylo na Trutnovsku, dále na Jičínsku a Náchodsku. Například v Nové Pace odstranili hasiči strom spadlý na pergolu. V Hořicích pak zajišťovaly jednotky uvolněnou část plechové střechy a komín proti pádu, stejně tak zajistili hasiči uvolněnou střechu v České Skalici.  

___________________________________________________________________________________________

24. 2. 2020 06:00 hod.

Od nedělního odpoledne do pondělních 6:00 evidujeme 82 událostí, následky silného větru a deště likvidovali hasiči ve více než 70 případech. Ke spadaným stromům vyjížděly jednotky v průběhu celé noci. Většina událostí je v okr. Trutnov (36), dále Náchod (16), Jičín (15), Rychnov n. K. (8), Hradec Králové (7). Všechny události se obešly bez zranění.

Ve většině případů odstranili hasiči stromy z komunikací, u Týniště n. O. odstranili strom z trakčního vedení na železnici. V Rychnově nad Kněžnou poškodil spadlý strom v Kolowratské ulici oplocení. Se zajištěním uvolněných částí střech pomohli hasiči ve Strážném, Vrchlabí a Trutnově. V několika případech jednotky čistily ucpané propustky a pomohly s čerpáním vody z objektů. Evidujeme také dvě dopravní nehody, kdy auto narazilo do stromu nebo strom spadl na auto (Hořičky, Dolní Dehtov) - bez zranění.

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Na Hradecku odklízeli hasiči popadané stromy a větve v okolí Nechanic, Praskačky. Strom spadlý na vozidlo zlikvidovala jednotka profesionálních hasičů v Hradci Králové.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Na Jičínsku zasahovali profesionální i dobrovolné jednotka u popadaných stromů v okolí Šárovcovy Lhoty, Boháňky, Holína, Libuně, Pecky, Mladějova, Hořic, Úbislavic, Železnice, ad. V Lázních Bělohrad také hasiči demontovali utrženou satelitní anténu, která hrozila pádem.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Na Náchodsku zasahovaly profesionální i dobrovolné jednotky u případů spojených se silným větrem i deštěm. Vyčištění ucpaných kanálových vpustí zajistili hasiči ve Žďáru nad Metují a Adršpachu. Spadlý kabel od osvětlení byl odstraněn u Provodova – Šonova. Spadané stromy z komunikací likvidovaly jednotky v okolí Heřmánkovic, Adršpachu, Lhoty pod Hořičkami, Nového Města nad Metují, Teplic nad Metují, Jetřichova, Machova, Křinic, ad.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Na Rychnovsku odstraňovali profesionální a dobrovolní hasiči popadané stromy v okolí Rychnova nad Kněžnou, Záměle, Bolehoště, Bartošovic v O. h., Rokytnice v O. h., Černíkovic. V Kolowratské ulici v Rychnově nad Kněžnou poškodil padlý strom historický plot, v Týništi n. O. odstranili hasiči spadlý strom na trakční železniční vedení.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Na Trutnovsku zasahovaly profesionální i dobrovolní jednotky u případů spojených se silným větrem i deštěm. Odstranění popadaných stromů zajišťovaly jednotky v okolí obcí Královec, Pilníkov, Rudník, Dvůr Králové nad Labem, Borovnička, Chotěvice, Trutnov, Strážné, Hajnice, Hostinné, Bílá Třemešná, Dolní Olešnice, Mostek, Vítězná, Trutnov. Ucpané kanálové vpusti pročišťovali hasiči ve Svobodě nad Úpou, Malých Svatoňovicích. V Horním Maršově instalovala dobrovolná jednotka provizorní povodňové zábrany u rodinných domů. Uvolněné střechy zajišťovaly jednotky ve Strážném, Trutnově a Vrchlabí.  

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

TP Lokot

TP Lokot 

Detailní náhled

TP Rychnov n. K.  (1)

TP Rychnov n. K. (1) 

Detailní náhled

TP Hradec Králové (1)

TP Hradec Králové (1) 

Detailní náhled

TP Nová Paka (1)

TP Nová Paka (1) 

Detailní náhled

TP Nová Paka (2)

TP Nová Paka (2) 

Detailní náhled

TP Nová Paka (3)

TP Nová Paka (3) 

Detailní náhled

TP Černíkovice

TP Černíkovice 

Detailní náhled

TP Hradec Králové (2)

TP Hradec Králové (2) 

Detailní náhled

TP Rychnov n. K.  (2)

TP Rychnov n. K. (2) 

Detailní náhled

TP Svoboda n. Ú.

TP Svoboda n. Ú. 

Detailní náhled

TP Trutnov

TP Trutnov 

Detailní náhled

TP Týniště n. O.

TP Týniště n. O. 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem