HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči odstraňovali následky nehody, ale i zbytky spadlého stropu v objektu

Při pádu stropu v pečovatelském domě zraněny tři osoby 

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí a Svitavy
V sobotu 3. prosince ve 20.41 hodin zasahovali hasiči z Litomyšle a Ústí nad Orlicí u dopravní nehody ve Džbánově. Po příjezdu hasičů na místo byl již zraněný řidič odvezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Jednalo se o vozidlo Škoda Fabia v korytě potoka. Do vody naštěstí neunikaly žádné ropné produkty. Hasiči provedli protipožární opatření a po příjezdu automobilového jeřábu AV14 vozidlo vytáhli na silnici. Poté se jednotka po dohodě s policií vrátila zpět na základnu.
 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
               Do pečovatelského domu v Předhradí vyjížděli v třetí adventní neděli ve 4.59 hodin profesionální hasiči z Hlinska a Chrudimi a dobrovolní hasiči ze Skutče.
V jedné místnosti došlo k pádu podmáčené omítky (přibližně 2x2 m) z dřevěného stropu s rákosem. V místnosti se nacházely tři osoby. Osoby utrpěly šok bez větších zranění. Zdravotnická záchranná služba si je převzala do péče a ošetřila v nemocnici. Hasiči vynosili vybavení poškozené místnosti a zjistili, že krytina střechy je ve špatném stavu. Velitel zásahu nechal na místo povolat statika. Za přítomnosti policistů byl pokoj uzamčen a zapečetěn. Hasiči se zpět vrátili na základny v 7.26 hodin.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem