HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči na Vysočině se včera nezastavili

 

Velmi náročný byl včerejší den pro hasiče na Vysočině. V průběhu středy 15. února totiž zasahovali u 128 událostí. Obvyklý denní průměr se přitom pohybuje okolo 25 událostí. Pořádně se „zapotili“ nejenom hasiči v terénu, ale také operační důstojníci a operátoři našich tísňových linek. Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina bylo totiž doslova zahlceno telefonáty od ohlašovatelů nejrůznějších událostí.

 

V průběhu včerejšího dne hasiči v našem kraji likvidovali následky hned 49 dopravních nehod. V několika případech se jednalo o nehody hromadné, které na delší dobu uzavřely důležité silniční tahy, ale také dálnici D1. Jen pro srovnání, od 1. února do 14. února se v Kraji Vysočina odehrálo 34 dopravních nehod, které si vyžádaly zásah hasičů. Včerejší den tak bohužel rekordně pozměnil naše statistiky. Ve většině případů se naštěstí jednalo pouze o drobnější nehody, ze kterých účastníci vyvázli bez závažnějších poranění. Celkem včera utrpělo zranění při nehodách 9 lidí. Čtyři z nich byli zraněni při odpolední hromadné dopravní nehodě na 97. km dálnice D1 ve směru na Brno. Další jedno zranění si vyžádala odpolední kolize hned osmi osobních vozidel na výpadovce z Jihlavy na Pelhřimov.

Nejvíce nehod za včerejšek evidujeme na Třebíčsku (20). Nejméně nehod potom na Pelhřimovsku (3).

Více než sedmdesátkrát poskytli hasiči technickou pomoc, kdy vyprošťovali vozidla, která zapadla a bránila tak v plynulém provozu na komunikacích.

Situace byla znašeho pohledu nejzávažnější v odpoledních hodinách. Právě odpoledne, se totiž odehrálo nejvíce dopravních nehod. Ve večerních a nočních hodinách potom hasiči poskytovali převážně technické pomoci. Na některých komunikacích zapadlo hned několik vozidel, které bylo nutné vyprostit. Jednalo se například o komunikaci u obce Ořechov, kde zůstalo uvězněno v závěji hned deset aut.

Bohužel se situace v našem kraji vůbec nelepší. Od půlnoci do deváté hodiny ranní byli hasiči vysláni k dalším třiceti událostem. Stále vyprošťujeme auta, která zapadla. Ve čtyřech případech vyjeli hasiči kodstranění následků dopravních nehod. Bouralo se například u Petrovic na Třebíčsku, kde při střetu dvou osobních vozidel utrpěli zranění dva lidé.

Resize of DSC00037.JPG
 

Resize of DSC00039.JPG

Resize of Foto 15_02.JPG

Resize of Foto 15_02 - 1.JPG

Resize of P1020874.JPG

vytisknout  e-mailem