HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči myslí na nemocné a opuštěné děti

Zejména v předvánočním čase myslí hasiči na nemocné a opuštěné děti. V průběhu prosince se již konalo několik charitativních akcí a další proběhnou v nejbližších dnech. 

Jak profesionální hasiči z Olomouce, tak také profesionální hasiči z Jeseníku prodávali v sobotu 5. prosince 2015 vánoční punč pro dobrou věc. Olomoučtí hasiči ve stánku Dobrého místa pro život prodávali punč pro Dětské centrum Ostrůvek, jeseničtí hasiči výtěžkem z prodeje punče podpořili děti z Dětského domova Jeseník.

V úterý 15. prosince 2015 navštívili profesionální hasiči z požární stanice ve Šternberku děti ze šternberské nemocnice. Přinesli jim dárky s hasičskou tematikou (omalovánky, samolepky, rozvrhy hodin apod.). Hasiči chtěli děti potěšit a zkrátit jim čekání na Ježíška.

A jak budou hasiči ještě pomáhat?

Na zlatou neděli, tedy 20. prosince 2015, proběhne v Jeseníku na Masarykově náměstí prodej pravého hasičského punče, jehož výtěžek bude opět použit pro zlepšení životních podmínek dětí z Dětského domova v Jeseníku.

Na Štědrý den navštíví již tradičně olomoučtí profesionální hasiči děti, které musí zůstat v tento den ve Fakultní nemocnici v Olomouci a nemohou se těšit z vánoční atmosféry doma v kruhu rodiny. Hasiče, kteří také nemohou strávit Štědrý den se svými nejbližšími a musí sloužit na požární stanici, vždycky potěší dětské úsměvy a radost z dárečků, které dětem přinesou.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

sternberk_nemocnice

sternberk_nemocnice 

Detailní náhled

sternberk_nemocnice

sternberk_nemocnice 

Detailní náhled

zlatanedele2015

zlatanedele2015 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem