HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči mají nové instruktory vzdělávacího programu Hasík

Noví instruktoři z Plzeňského, Středočeského a Libereckého kraje úspěšně absolvovali společný kurz preventivně vzdělávacího programu HASÍK CZ – Výchova dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva.

Kurz probíhal pod vedením instruktorů Bohdana a Štěpána Mikulkových a Miroslava Piňose za finanční podpory MV - generálního ředitelství HZS ČR. Kurz je akreditován MŠMT.

IMG_0021.JPG

Úvodní metodická část se uskutečnila v prostorách Školicího střediska a chemické laboratoře Kamenice HZS Středočeského kraje od 19. do 21. října a druhá část semináře se konala 1. a 2. prosince v areálu Záchranného útvaru HZS ČR Zbiroh.

IMG_0029.JPGIMG_0058.JPG

Absolventi kurzu doplní řady dosavadních instruktorů programu Hasík a budou se tak podílet na vzdělávání dětí 2. a 6. tříd základních škol v Plzeňském kraji. O program je ze strany škol velký zájem, a proto jsme také uvítali nové instruktory programu z řad dobrovolných hasičů.

IMG_0255.JPG

Celkem se kurzu zúčastnilo 22 osob z řad HZS krajů a sborů dobrovolných hasičů, z toho 10 z nich bude působit na území Plzeňského kraje.

IMG_02691.jpg

kpt. Mgr. Lenka Basáková
HZS Plzeňského kraje

vytisknout  e-mailem