HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidují rozsáhlý požár výrobní haly textilky

Deset jednotek hasičů likviduje od dnešního rána rozsáhlý požár výrobní haly firmy zabývající se výrobou lůžkovin v Husově ulici v Hořicích na Jičínsku. 

Tisková zpráva ze dne 22. prosince 2012, 14:30 hodin
 
Hasiči dostali pod kontrolu požár výrobní haly
 
Po více jak sedmi hodinách od nahlášení události se šestnácti jednotkám hasičů z okresů Jičín a Hradec Králové podařilo lokalizovat rozsáhlý požár výrobní haly textilky v Hořicích na Jičínsku. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 13:27 hodin a nyní probíhá dohašování požáru, které bude pokračovat zřejmě až do zítřejšího dne. Na místo byla již k 15 zasahujícím jednotkám hasičů přivolána také jednotka dobrovolných hasičů z hradecké městské části Plácky.
 
 
Tisková zpráva ze dne 22. prosince 2012, 11:00 hodin
 
Hasiči stále bojují s požárem textilky
 
Požár zasáhl výrobní halu textilky, kde se vyráběly lůžkoviny. Hala o rozměrech zhruba 50 krát 200 metrů i s vybavením, výrobky a materiálem byla zničena, střecha haly se v důsledku žáru propadla dovnitř objektu. Požár v tuto chvíli ještě není lokalizován. Na místě zasahuje již 15 jednotek hasičů z okresu Jičín a Hradec Králové, a to profesionální hasiči z Hořic, Jičína, Hradce Králové, Nového Bydžova, dále hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice, dobrovolní hasiči z Hořic, Miletína, Ostroměře, Lázní Bělohrad, Sukorad, Sovětic, Nechanic, Mžan, Hořiněvse a Cerekvice nad Bystřicí. Předpokládá se, že dohašování rozsáhlého požáru bude probíhat po celý dnešní den. Teprve zítra se na místo dostaví vyšetřovatelé, kteří budou zkoumat příčiny vzniku požáru. Škoda na uskladněné přízi, hotových výrobcích, výrobních strojích i samotné hale se předběžně odhaduje na 200 milionů korun.
 
 
 
Tisková zpráva ze dne 22. prosince 2012, 08:30 hodin 
 
Hasiči likvidují rozsáhlý požár výrobní haly
 
Profesionální, dobrovolní i podnikoví hasiči okresu Jičín a Hradec Králové byli na místo události vysláni krátce před šestou hodinou ráno. Kvůli rozsahu byl vyhlášen 3. stupeň požárního poplachu a požár ještě není v tuto chvíli lokalizován. Uvnitř haly byly výrobní stroje, hotové výrobky i příze pro výrobu. Hmotná škoda se předběžně odhaduje na 200 milionů korun. Při požáru nebyl nikdo ze zaměstnanců zraněn .

vytisknout  e-mailem