HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali spadané stromy a požár domu v Líšném

Od pondělního poledne k dnešní 7. hodině ranní hasiči zasahovali celkem u 61 událostí spojených s větrnou smrští, která v minulých dnech zasáhla Liberecký kraj. 

Od pondělního poledne k dnešní 7. hodině ranní hasiči zasahovali celkem u 61 událostí spojených s větrnou smrští, která v minulých dnech zasáhla Liberecký kraj. Většinou se jednalo o odstraňování popadaných stromů a větví přes komunikace. Zvuk motorových pil byl nejvíce slyšet na Českolipsku, kde hasiči řešili celkem 30 událostí. Hned 20krát zasahovali u popadaných stromů hasiči v libereckém okrese.

Včera krátce po 18. hodině zasahovaly 3 jednotky hasičů u požáru sazí v komíně rodinného domu v obci Líšný na Jablonecku. Po příjezdu na místo požáru hasiči průzkumem zjistili, že požár se rozšířil z komínového tělesa na dřevěnou podlahu. Jednotky provedly částečné rozebrání podlahy a uhasily skrytá ohniska požáru. Likvidaci požáru nahlásil velitel zásahu na operační středisko ve 22:08 hodin. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 50.000 Kč a hasičům se podařilo zásahem uchránit majetek v hodnotě 3.000.000 Kč.

FOTO: mjr. Mgr. Jan Mandl, DiS. - foto č. 1 - 2

Autor: por. Daniel Mlčoch, DiS

5988acz.jpg

5988bcz.jpg5988ccz.jpg

vytisknout  e-mailem