HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár pergoly s dřevníkem

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v pátek ve večerních hodinách požár pergoly a dřevníku v Křični na Pardubicku. Největším problémem, dle slov velitele zásahu, byla obrovská hromada dřeva o rozměrech asi 4 x 10 m a do výšky asi dva a půl metru. „Museli jsme u dřevníku rozebrat střechu a poté celé dřevo vyskladnit,“ uvádí nprap. Ladislav Dufek, DiS., velitel zásahu ze stanice Přelouč.  Nasazen musel být i proud C na ochlazování sousedního rodinného domu, který se podařilo hasičům uchránit před plameny. „K dřevníku bylo doslova přilepeno hospodářské stavení, kde bylo zvířectvo, i tady byli hasiči úspěšní a požár se na stavení díky jejich zásahu nerozšířil,“ uvedla k případu kpt. Ing. Romana Škrabálková, vyšetřovatelka hasičů.

Hasičům se podařilo uchránit 7 slepic, kohouta a 7 králíků. Po lokalizaci požáru se jednotky soustředily na rozebrání ohořelých konstrukcí.

Vodu hasiči museli kvůli nízkému tlaku v místním hydrantu dovážet k události až z Lázní Bohdanče. Zásah byl náročný i proto, že hasiči po celou jeho dobu museli používat dýchací techniku. Škoda byla předběžně vyčíslena na 120 tisíc korun, z toho 40 tisíc korun je na uskladněném dřevě. Příčina vzniku požáru je nyní vyšetřována. Uchránit se podařilo majetek ve výši 700 tisíc korun.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár Křičeň 29-1-2021 (1)

požár Křičeň 29-1-2021 (1) 

Detailní náhled

požár Křičeň 29-1-2021 (2)

požár Křičeň 29-1-2021 (2) 

Detailní náhled

požár Křičeň 29-1-2021 (3)

požár Křičeň 29-1-2021 (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem