HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár od svíčky i požár v penzionu se škodou čtyři miliony korun

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

V Hlinsku zasahovaly tři jednotky hasičů (profesionální jednotka z Hlinska a dále dobrovolné jednotky z Hlinska a Hlinska-Blatna) v sobotu 29. prosince v 14.50 hodin. Hasiči se museli dostat do bytu a ihned hledali zdroj požáru. Požár způsobila svíčka, která hořela na čalouněném křesle. Požár hasiči lokalizovali v 14.59 hodin a likvidace byla hlášena na operační a informační středisko hasičů v 15.39 hodin.

Hasiči nařídili provedení revize elektroinstalace. Škoda byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 6 milionů korun. Příčinou vzniku požáru je nedbalost.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Do Lanšperku mířily 29. prosince v 15.49 hodin čtyři jednotky hasičů (profesionální jednotka z Ústí nad Orlicí a dobrovolné jednotky z Lanšperku, Černovíru a Dolní Dobrouče). Jednalo se o požár rozvaděče a bojleru v penzionu. Požár se podařilo hasičům dostat pod kontrolu v 16.17 hodin a zcela zlikvidován byl v 17 hodin. Při požáru došlo k přehoření potrubí a následnému vytopení objektu. Hasiči dále nasadili přetlakovou ventilaci k odvětrání zakouřeného prostoru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 4 miliony korun. Příčina vzniku požáru je nyní vyšetřována. Uchránit se podařilo majetek ve výši 4 miliony korun.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Požár Hlinsko

Požár Hlinsko 

Detailní náhled

požár Hlinsko1

požár Hlinsko1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem