HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár návěsu na D11

Událost se obešla bez zranění osob. Provoz nad dálnici byl ve směru z Prahy do Hradce Králové kvůli zásahu jednotek hasičů sveden do jednoho jízdního pruhu. 

P návěsu D11 (2).JPGPožár návěsu kamionu byl na krajské operační a informační středisko nahlášen ve středu 29. 8. v 8:38 hod. Automobil začal hořet při jízdě po dálnici D11 na 72. kilometru v katastru obce Voleč. Na místo vyrazily profesionální jednotky ze stanice Hradec Králové – Pražská a Nový Bydžov a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou.

Při zpozorování požáru zachoval řidič chladnou hlavu, návěs odpojil a stihl s tahačem popojet do bezpečné vzdálenosti. Návěs samotný pak začal hasit pomocí hasicích přístrojů. V tu chvíli se už dostali na místo hasiči, kteří okamžitě začali s likvidací požáru. Díky včasnému zásahu nestihly plameny zasáhnout a zničit samotný náklad na návěsu. Hasiči dostali požár pod kontrolu během několika minut, likvidaci pak ohlásil velitel zásahu v 9:17 hod.

Vzhledem k tomu, že se místo zásahu nachází na území Pardubického kraje, bylo vyšetřování příčiny požáru i stanovení výše škody v kompetenci vyšetřovatele HZS Pardubického kraje.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P návěsu D11 (1)

P návěsu D11 (1) 

Detailní náhled

P návěsu D11 (2)

P návěsu D11 (2) 

Detailní náhled

P návěsu D11 (3)

P návěsu D11 (3) 

Detailní náhled

P návěsu D11 (4)

P návěsu D11 (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem