HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár náklaďáku, který převážel auta

Ve čtvrtek 23. července 2015 byl v 23:07 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomuckého kraje požár nákladního vozidla, které převáželo osobní auta. Požár se odehrál na silnici R35 u obce Přáslavice. 

Na místo vyjeli profesionální hasiči z požární stanice v Olomouci a dobrovolní hasiči z Velké Bystřice, Velkého Újezda a Doloplaz. Hasiči po příjezdu zjistili, že na silnici ve směru na Hranice začal hořet přívěs nákladního vozidla, na kterém byla převážena ojetá osobní auta. Hasiči zahájili ihned hasební práce, plameny dostali pod kontrolu za hodinu po oznámení.

Hasiči oheň zlikvidovali, termokamerou zkontrolovali požářiště a v pátek 24. července v 1:26 hodin nahlásil velitel likvidaci požáru. Po dobu zásahu byla silnice ve směru na Ostravu zcela uzavřena, ve směru na Olomouc byl uzavřen levý jízdní pruh. Požár zničil přívěs nákladního vozidla a sedm převážených aut, hasičům se podařilo uchránit tahač a další dvě převážená auta.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, příčinou vzniku ohně byla technická závada na přívěsu, výše škody byla vyčíslena na 2,7 milionu korun.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem