HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár domu, přístřešku i luxusního vozidla

Zásahy ve všech případech komplikoval silný mráz 

Pod přístřeškem byly uskladněny motorky.
Pod přístřeškem byly uskladněny motorky.
Svíčky v květináči a nad nimi záclona....a během chvíle je požár na světě
Svíčky v květináči a nad nimi záclona....a během chvíle je požár na světě
Požár luxusního vozidla Lancia Voyager způsobila zřejmě technická závada
Požár luxusního vozidla Lancia Voyager způsobila zřejmě technická závada
HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
               K požáru přístřešku u domku v Hlinsku vyjížděli v sobotu 11. února v 11.18 hodin hlinečtí profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Hlinska a Blatna. Plameny poškodily nejen přístřešek, ale hlavně zaparkované motocykly-veterány a uskladněné dřevo. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.
 
               V neděli 12. února v 11.18 hodin zasahovalo pět hasičských jednotek u požáru domu v Běstvině - Pařížově. Starší žena si zapálila svíčku a umístila ji do květináče pod okno. Zřejmě si neuvědomila, že nad svíčkou byla záclona. Při požáru se jedovatých zplodin hoření nadýchal její manžel, který byl převezen do nemocnice. Požár tedy vznikl od svíčky – jednalo se o manipulaci s otevřeným ohněm, který byl ponechán bez dozoru. Škodu vyšetřovatel předběžně stanovil na 50 tisíc korun. Uchránit se podařilo hodnoty ve výši 400 tisíc korun. Zásah hasičům komplikoval silný mráz.
 
  
HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
               Dne 12. února v 16.37 hodin vyjížděli hasiči ze stanice v Litomyšli a dobrovolní hasiči z obce Čistá u požáru vozidla Lancia Voyager. Požár v obci Čistá zasáhl nejen osobní automobil, ale také přístřešek. Majitel si vozidlo zakoupil v říjnu, kdy s tímto modelem italská automobilka vstoupila na trh. Velkoprostorovou Lancii plameny zcela zničily. Majitel s vozem zaparkoval v 10 hodin ráno a v půl páté odpoledne vozidlo zachvátily plameny. Škoda je podle vyšetřovatele předběžně stanovena na 950 tisíc korun. Hasiči plameny zkrotili v 16.51 hodin a zcela je zlikvidovali v 17.41 hodin. Příčinou vzniku požáru bude s největší pravděpodobností technická závada na vozidle. Okamžitým zásahem hasičů se podařilo uchránit rodinný dům. Přístřešek plameny poničily.  
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem