HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali následky požárů i tragické nehody

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

K požáru dřevěné boudy, která byla určena k likvidaci, vyjížděly v úterý 13. prosince v 13.51 hodin do Vestce čtyři jednotky hasičů. Majitel objektu při jeho likvidaci použil úhlovou brusku. Nevšiml si ale, že mu žhavé jiskry padají do slámy, ale i na podlahu pokrytou prachem. To vše se vznítilo a dřevěná bruska se vzňala poté, co muž odešel na svačinu. Hasiči požár zlikvidovali. Škoda sice žádná nevznikla, ale majitel si od vyšetřovatele hasičů vysloužil pokutu za svou nedbalost.

K požáru osobního vozidla Škoda Octavia do Skutče vyjížděli hasiči ve středu 14. prosince v 5.15 hodin. Plameny vyšlehly z vozu při jízdě. Řidič stihl uniknout před plameny na poslední chvíli. Dle slov vyšetřovatele hasičů se jednalo s největší pravděpodobností o technickou závadu na elektroinstalaci. Škoda byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun.

 

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice

K tragické dopravní nehodě do Hrobic vyjížděli ve středu 14. prosince v 6.06 hodin pardubičtí hasiči. Jednalo se o střet osobního vozidla s traktorem. Osobní automobil skončil mimo silnici v potoce a převrácený na střeše. Při nehodě jedna osoba utrpěla zranění, kterému na místě podlehla. Hasiči dále zajistili havarované vozidlo proti úniku provozních náplní a uniklé ropné látky zachytávali pomocí sorpčních hadů. Dále bylo nutné vyprostit automobil z potoka, a to pomocí automobilového jeřábu. Odstraňování následků nehody trvalo až do 9.43 hodin.

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár Vestec

požár Vestec 

Detailní náhled

požár Vestec1

požár Vestec1 

Detailní náhled

požár Octavia

požár Octavia 

Detailní náhled

požár Octavia1

požár Octavia1 

Detailní náhled

DN Hrobice

DN Hrobice 

Detailní náhled

DN Hrobice1

DN Hrobice1 

Detailní náhled

DN Hrobice2

DN Hrobice2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem