HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči Královéhradeckého kraje vybojovali na Mistrovství republiky v požárním sportu bronzové medaile

Ve dnech 31. srpna až 2. září proběhlo Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu. Tento rok se družstva složená z těch nejlepších sportovců jednotlivých krajů sešla na 41. mistrovství ČR v požáru sportu družstev Hasičského záchranného sboru ČR a 59. mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v Uherském Hradišti a Uherském Brodě na Zlínsku.  

Po dlouhých letech se dočkalo stupňů vítězů také družstvo Hasičského záchranného sboru (HZS) Královéhradeckého kraje. Po čtyřech náročných disciplínách skončili hasiči Královéhradeckého kraje na bronzovém stupínku.
Již tradičně sportovci změřili své síly ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže, běhu jednotlivců na 100 metrů s překážkami, štafetě 4 x 100 metrů s překážkami a královské disciplíně požárním útoku.
Tým HZS Královéhradeckého kraje figuroval po prvních třech disciplínách na druhém místě. V poslední disciplíně je předstihlo družstvo HZS kraje Vysočina a posunuli se tak na konečné třetí místo. Také v jednotlivých disciplínách se královéhradečtí hasiči neztratili. Ze 125 soutěžících ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže skončil Václav Novotný na 13. místě a Petr Mařan na 14. místě. Téměř stejný počet závodníků se postavil na start běhu na 100 metrů s překážkami, kde skončil hradecký Jakub Paulíček na 5. místě a Jiří Volf na 7. místě. Ve štafetách nestačilo družstvo královéhradeckých hasičů pouze na tým HZS Moravskoslezského kraje, který nakonec zvítězil i v celkovém pořadí před družstvem HZS kraje Vysočina a právě HZS Královéhradeckého kraje. Na čtvrtém místě skončil HZS Plzeňského kraje před pátým domácím týmem HZS Zlínského kraje.
 
Mistrem České republiky v družstvech SDH obcí mužů se stal tým reprezentující SDH Těškovice. Stříbro si odváží dobrovolní hasiči do Širokého Dolu a bronz získali borci z obce Kunovice.
 
Mistrovský titul v družstvech Sboru dobrovolných hasičů obcí žen získal tým z Chválenic, stříbro patří ženám z Těškovic a bronz poputuje do Ledenice.
   
Na letošním mistrovství bylo dosaženo dvou národních rekordů. Ve dvojboji, o který se postaral Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje a ve štafetě 4x100m s překážkami, kde zabodovali borci z Moravskoslezského kraje.
 
 
Odkazy do noveho okna

Vítězná družstva

Vítězná družstva 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem