HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči Královéhradeckého kraje bodovali v nejnáročnější soutěži na Mistrovství Evropy v Německu

Sportovní družstvo Hasičského záchranného sboru (HZS) České republiky se o víkendu vrátilo z německého Mönchengladbachu, kde proběhlo Mistrovství Německa a zároveň Evropy v disciplínách TFA ( „Toughest Firefighter Alive“, volně přeloženo „Nejtvrdší hasič přežívá“).  

Členy reprezentačního družstva jsou také hasiči z HZS Královéhradeckého kraje Pavel Kubín, Štěpán Karban oba z Jičína a Ondřej Rosenkranz z Hradce Králové. Ti se v konkurenci 144 závodníků rozhodně neztratili a dosáhli skvělého umístění ve čtyřech disciplínách.
 
Na prvním stanovišti v nejnáročnější hasičské soutěži závodníci zapojili dvě hadice k hasičské cisterně, rozmotali je, následně přeběhli k dalším dvěma hadicím, které naopak smotali.
V další náročné disciplíně hasiči museli posouvat závaží v keiser boxu, proběhnout tunelem s kanystrem, transportovat figurínu kolem kuželu a na závěr překonat s pomocí lana třímetrovou bariéru.
Na třetím stanovišti závodníci opřeli dva žebříky o schodovou konstrukci a se dvěma barely vystoupali na konstrukci. Následovalo vytažení hadic pomocí lan a následně snesení barelů zpět na stanoviště. Závěrem museli upevnit koncový kus proudnice na určené místo.
Následovala nejnáročnější disciplína, výběh po schodech do 14. patra v budově nemocnice.
 
Hasiči zasahovali v kompletní výstroji, zásahovém oděvu Fireman s opaskem, přilbě, rukavicích, v zásahové obuvi a u některých disciplín také s dýchacím přístrojem. Kompletní výstroj, kterou hasiči měli na sobě, vážila kolem 15ti kilogramů. Soutěžící byli rozděleni do několika kategorií.
 
V kategorii mužů do 30 let skončil Ondřej Rosenkranz na skvělém třetím místě, o jedno místo lépe si vedl v kategorii nad 30 let Pavel Kubín, který získal stříbrnou medaili. A pozadu nezůstal ani Štěpán Karban, který v kategorii nad 40 let vybojoval čtvrtou příčku.
Členem vítězné české štafety, která za sebou nechala dalších 20 týmů, byl i Pavel Kubín.
 
V celkovém pořadí Mistrovství Evropy v TFA bez rozdílů kategorií skončil Pavel Kubín na čtvrtém místě, Ondřej Rosenkranz šestnáctý a Štěpán Karban o dvě příčky za ním. Celkovým vítězem se stal český reprezentant Lukáš Novák.
 
Foto: pozary.cz
 
Odkazy do noveho okna

Ondřej Rosenkranz vpravo

Ondřej Rosenkranz vpravo 

Detailní náhled

Pavel Kubín 1

Pavel Kubín 1 

Detailní náhled

Pavel Kubín vlevo

Pavel Kubín vlevo 

Detailní náhled

Pavel Kubín

Pavel Kubín 

Detailní náhled

Reprezentační družstvo HZS ČR

Reprezentační družstvo HZS ČR 

Detailní náhled

Štěpán Karban 1

Štěpán Karban 1 

Detailní náhled

Štěpán Karban

Štěpán Karban 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem