HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči i policisté hráli pro Nadaci policistů a hasičů

Již potřetí hasiči a policisté pořádali benefiční hokejový zápas, který se uskutečnil v úterý 18. prosince 2018 na Zimním stadionu v Chrudimi. Hasiči spolu s policisty rozehráli utkání a diváků přišla opravdu velká řada. Přispěli jste tak svou účastí a dobrovolným vstupným na Nadaci policistů a hasičů.

Hasiči každý den pomáhají lidem v nouzi a každý den zachraňují životy. Proto i ve svém volnu přemýšlejí, jak pomoci.

V roce 2016 hasiči a policisté pořádali první benefiční hokejový zápas a vybrané vstupné putovalo malé Štěpánce, která má mozkové onemocnění, slabé svalstvo, nadměrnou kloubní volnost, epilepsii, poruchu příjmu potravy i oční a sluchovou vadu. Vybralo se úctyhodných 15 203 Kč.

V loňském roce jsme se s policisty dohodli, že dobrovolné vstupné poputuje osmiletému Adámkovi, který leží v kómatu po operaci mandlí. Po několika dnech začal krvácet a došlo k zástavě srdce. Adámek je v kómatu, má poškozenou značnou část mozku. Dýchá sám, přes tracheostomii, výživa probíhá přes tzv. PEG, hadičkou do bříška. Jeho stav je velmi vážný, ale stabilizovaný. Na jeho léčbu hasiči, policisté a všichni fanoušci přispěli částkou 34 030 Kč

Letos dobrovolné vstupné putovalo na Nadaci policistů a hasičů, která je zřízena s cílem pomoci zlepšit životní podmínky dětem policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu služby, nebo v přímé souvislosti s ní, nebo pro její výkon a policistům a hasičům těžce tělesně postiženým následkem zranění utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby.

Po utkání byly peníze sečteny a částka 28 436 Kč předána řediteli Nadace policistů a hasičů PhDr. Vladimíru Šuterovi, CSc. Hotovost předával Mgr. Aleš Černohorský, náměstek krajského ředitele HZS Pardubického kraje.

Utkání se dále účastnili – předseda nezávislého odborového svazu policie Milan Štěpánek. Za odborový svaz hasičů jeho místopředseda Petr Jahelka. Za základní organizaci odborového svazu hasičů Pardubického kraje Milan Pazourek.

Spolupořadatelem akce byly také odborové svazy hasičů Chrudimi a Pardubic.

Ptáte se, jak skončilo hokejové utkání? My si myslíme, že vyhráli všichni, ale nakonec vyhráli policisté 4:2 nad hasiči.

Gratulujeme a těšíme se na další utkání, kterým se opět budeme snažit pomoci.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem