HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči evakuovali z autobusu, který skončil v příkopu, devět osob

 
Z autobusu, který zapadl v Kunvaldu bylo evakuováno celkem 9 osobZ autobusu, který zapadl v Kunvaldu, bylo evakuováno celkem 9 osob
Během pondělního dne hasiči v kraji zasahovali celkem u 44 událostí v souvislosti se sněhovou nadílkouBěhem pondělního dne hasiči v kraji zasahovali celkem u 44 událostí v souvislosti se sněhovou nadílkou
Během odpoledních tří hodin odstraňovali hasiči v Pardubickém kraji dalších 8 událostí, které souvisí s pondělní sněhovou nadílkou.
            Devět minut po poledni hasiči z Žamberka odstraňovali následky kolize dodávky, která zapadla v Helvíkovicích. Jednu zraněnou osobu si do péče převzali zdravotníci. Hasiči zajistili místo i vozidlo po nehodě a vrátili se na stanici. Hasiči z Poličky vozidlo vytáhli z příkopu u silnice mezi Poličkou a Jedlovou pomocí navijáku.
            V Ústí nad Orlicí mohli hasiči sedmnáctitunový popelářský automobil, který částečně zapadl do příkopu, vytáhnout až poté, co silnici posypali silničáři. Událost byla v kopci a na zledovatělé silnici to bez posypu nebylo možné provést. Doprava na silnici mezi Mikulčí a Kuklí byla po třinácté hodině dokonce zastavena. Důvodem byla kolona z důvodů zledovatělé vozovky.
V Kunvaldu po 13.30 hodině zapadl autobus do příkopu. Autobus skončil na boku a hasiči museli nejprve odhrnout sníh, a jelikož nebylo možné otevřít dveře, provedli odkopání zeminy a cestující poté byli evakuováni. Jednalo se o devět osob. Evakuované osoby byly umisťovány do kolem jedoucích automobilů. Zbylých asi pět osob čekalo na příjezd náhradního autobusu.
Před 14.30 hodin vyjížděli hasiči na pomoc řidiči do Sebranice, kde zapadl posypový vůz. V Červené Vodě nákladní automobil narazil do mostku. Hasiči zabezpečili místo nehody. Událost se obešla bez zranění.

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem