HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči cvičili v základní škole v Cerekvici nad Bystřicí

Ve středu 7. listopadu proběhlo cvičení hasičských jednotek k prověření havarijní připravenosti ve společnosti Čepro a.s. v Cerekvici nad Bystřicí.  

Hasiči byli pozváni i do místní základní školy, aby děti připravili na situaci možného vzniku havárie. Cvičení z oblasti ochrany obyvatelstva se zúčastnily děti z mateřské školy a děti z prvního stupně základní školy. Hasiči připravili dvě stanoviště, jedno bylo zaměřené na varování obyvatelstva a vyrozumění odpovědných osob, ale také na evakuaci dětí z objektu školy. Na druhém stanovišti se děti seznámily s prostředky individuální ochrany a se službami nouzového přežití.
Dětem se věnovali příslušníci z odboru ochrany obyvatelstva HZS Královéhradeckého kraje. Děti v doprovodu svých učitelek se dozvěděly, jakým způsobem by se měly v případě skutečné havárie zachovat. Formou výkladu i hry si osvěžily znalosti o tom, co znamená, když zazní sirény, jaká jsou tísňová čísla, co si mají v případě evakuace vzít s sebou a kam se mají shromáždit apod. Děti na závěr jako odměnu za dobré výsledky získaly oblíbené vystřihovánky a omalovánky. Těšíme se někdy příště!
Odkazy do noveho okna

Ochrana obyvatelstva (1)

Ochrana obyvatelstva (1) 

Detailní náhled

Ochrana obyvatelstva (2)

Ochrana obyvatelstva (2) 

Detailní náhled

Ochrana obyvatelstva (3)

Ochrana obyvatelstva (3) 

Detailní náhled

Ochrana obyvatelstva

Ochrana obyvatelstva 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem