HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči čerpali vodu po vydatných deštích na Táborsku a ve Volarech

V souvislosti s vydatnými srážkami, které přinesly včerejší bouřky na jihu Čech, evidují hasiči přes šedesát událostí. Okolo 20. hodiny začalo operační středisko přijímat volání na tísňovou linku z Táborska a Volar. 

V Táboře, Sezimově Ústí, Plané nad Lužnicí a okolních obcích vyjížděli hasiči k 35 událostem. V naprosté většině šlo o čerpání vody ze sklepů či odstraňování překážek v odtoku kanalizací. V Kardašově Řečici vyjeli hasiči ke čtyřem případům čerpání vody. Všechny tyto zásahy se odehrály mezi 20. a 23. hodinou. V Plané nad Lužnicí došlo k zatopení podchodu do výše zhruba jednoho metru. Na likvidaci následků vydatného deště se podíleli profesionální jednotky z Tábora a Soběslavi a dobrovolní hasiči ze Zhoře u Tábora, Kardašovy Řečice, Želče, Myslkovic, Košic, Plané nad Lužnicí, Malšic, Chýnova či Sezimova Ústí.

20200814_200839.jpgVe Volarech evidujeme od 20. do 23. hodiny 15 zásahů spojených s deštěm. Šlo o čerpání vody ze dvorků, sklepů domů a odstraňování překážek v odtoku kanalizací. Volarské náměstí bylo kvůli vodě neprůjezdné. Na dvoře jednoho z domů v Tovární ulici bylo hlášeno půl metru vody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Prachatic a dobrovolné jednotky hasičů z Volar, Borových Lad a Horní Vltavice.

Foto: JSDH Volary

Odkazy do noveho okna

Volary (1)

Volary (1) 

Detailní náhled

Volary (2)

Volary (2) 

Detailní náhled

Volary (4)

Volary (4) 

Detailní náhled

Volary (5)

Volary (5) 

Detailní náhled

Volary (6)

Volary (6) 

Detailní náhled

Volary (7)

Volary (7) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem