HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči během víkendu likvidovali desítky popadaných stromů a také zachraňovali koně z vody

Více jak osm desítek událostí v souvislosti se silným větrem a deštěm zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji od soboty 10. ledna do neděle 11. ledna 2015 do 18.00 hodiny.  

Aktualizace - tisková zpráva ze dne 12. ledna 2015, 06.00 hodin
 
Hasiči ještě dnes v noci odstraňovali popadané stromy
 
Profesionální a dobrovolní hasiči Královéhradeckého kraje zasahovali od neděle 11. ledna 2015 od šesté hodiny večer až do pondělí 12. ledna 2015 šesté hodiny ráno u dalších tří  událostí v souvislosti se silným větrem, který během víkendu zasáhl Královéhradecký kraj a další místa v republice. Hasiči po půlnoci odstraňovali popadané stromy, které zablokovaly silnice mezi Miletínem a Hořicemi na Jičínsku, v Železničářské ulici v Trutnově nebo u Vlkova na Jičínsku.
 
 
 
Tisková zpráva ze dne 11. ledna 2015, 18.00 hodin 
 
Na většině míst v kraji silný nárazový vítr vyvracel a lámal stromy a větve. Na několika místech došlo k uvolnění střešních krytin a problémy způsobila také voda.
 
Hradecko
Profesionální a dobrovolní hasiči okresu Hradec Králové zasahovali u více jak 20 události. V hradeckých městských částí i okolních obcích likvidovali hlavně popadané stromy, které zablokovaly silnice.
V ulici Zámeček v Hradci Králové poryv větru v sobotu večer vyvrátil strom, který spadl na dům. Hasiči museli kmen rozřezat a odklidit. Nikdo nebyl zraněn.
V neděli odpoledne byli hasiči povoláni do chatové oblasti mezi Krňovicemi a Štěnkovem, kde nebezpečně stoupla voda po dešťových srážkách. Hasiči na člunech zkontrolovali oblast, dva lidi se zvířaty evakuovali, dalších devatenáct chatařů zůstalo na místě.
Dnes 11. ledna 2015 vpodvečer byli hasiči přivoláni do Blešna, kde voda zaplavila louku. Na ní zůstalo ve vodě uvězněno zhruba patnáct koní. Tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Hradce Králové v suchých oblecích do vody a na člunech ještě v tuto chvíli pomáhají zvířatům z vody.
 
Trutnovsko
Na Trutnovsku hasiči zasahovali také u více jak 20 událostí v souvislosti s větrem a deštěm. Silný vítr vyvrátil stromy a polámal větve, které skončily na silnicích mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem, u Třebihoště, Horní Brusnice, Čermné, Studence, Pilníkova nebo Nových Kocbeřích. Ve Vrchlabí voda z poškozené kanalizace zaplavila vozovku a částečně i přízemí obytného domu. Hasiči museli vodu odčerpat.
 
Rychnovsko
Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Rychnovska zasahovaly u osmnácti událostí. Kromě odstraňování popadaných stromů a větví ze silnic mezi Týništěm nad Orlicí a Petrovicemi, v Olešnici v Orlických horách, Lípě nad Orlicí, Polomu, Javornici, Záhornici, Pěčíně nebo Ohnišově také čistili jez v Kostelci nad Orlicí, kde kmen stromu bránil průtoku vody. V Týništi nad Orlicí upevňovali utržený reklamní poutač, který skončil opřený o lampu veřejného osvětlení a čerpali vodu ze zatopených prostor obytného domu v Turkově ulici.
 
Jičínsko 
Hasiči na Jičínsku odklízeli stromy z vozovek u Sobotky, Podůlší, Prachova, Křešic, Třebnouševsi, Úlibic nebo Pařezské Lhoty. Na Hilmarově náměstí v Kopidlně zajišťovali plechy na štítové zdi obytného domu. V souvislosti s nepříznivým počasím zasahovali u třinácti událostí.
 
Náchodsko
Také na Náchodsku měli hasiči během celého víkendu plné ruce práce s odklízením následků silného větru. Zasahovali u více jak deseti událostí, kdy odstraňovali stromy z vozovek u Žernova, Dolní Radechové, mezi Horním Kostelcem a Stárkovem nebo u Rasošek.
 
Foto: centrální stanice Hradec Králové - pád stromu na dům v HK, ulice Zámeček

 

Odkazy do noveho okna

15-01-10 HK, ulice Zámeček (1)

15-01-10 HK, ulice Zámeček (1) 

Detailní náhled

15-01-10 HK, ulice Zámeček (2)

15-01-10 HK, ulice Zámeček (2) 

Detailní náhled

15-01-10 HK, ulice Zámeček

15-01-10 HK, ulice Zámeček 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem